Pietų Korėja dėl koronaviruso patikrins daugiau nei 200 000 religinės grupės narių | Diena.lt

PIETŲ KORĖJA DĖL KORONAVIRUSO PATIKRINS DAUGIAU NEI 200 000 RELIGINĖS GRUPĖS NARIŲ

Pietų Korėjoje dėl koronaviruso bus tikrinama daugiau nei 200 000 religinės grupės narių, trečiadienį pranešė šalies valdžios atstovai.

Pietų Korėjoje didžioji dauguma užsikrėtusių žmonių yra susiję su sekta vadinama „Shincheonji“ Jėzaus bažnyčios grupe.

Visuomenės pykčiui augant, užsislaptinusi „Shincheonji“ grupė vyriausybei įteikė savo narių sąrašą su maždaug 212 000 pavardžių, pranešė vyriausybės atstovai.

Vietos valdžios pareigūnai turės patikrinti visus grupės narius. Tie, kuriems pasireiškė koronaviruso simptomai, bus izoliuojami namuose, tvirtino šalies sveikatos ministro pavaduotojas Kim Gang-lipas.

„Shincheonji“ įkūrėjas Lee Man-hee Paskutinio teismo dieną į rojų žada pasiimti 144 tūkst. savo sekėjų.

Pirmoji iš bendruomenės užsikrėtė 61-erių metų moteris, vasario 10 d. jai pakilo aukšta temperatūra, tačiau iki koronaviruso diagnozės bendrose pamaldose ji lankėsi dar mažiausiai keturis kartus.

Pietų Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrai trečiadienį pranešė apie 284 naujus užsikrėtimo atvejus. Iš viso šalyje yra užsikrėtę 1 261 žmogus, taip pat skelbiama apie 12 mirčių. Pietų Korėja yra daugiausiai užsikrėtimo atvejų patvirtinusi šalis už Kinijos ribų. 80 proc. iš trečiadienį patvirtintų užsikrėtimo atvejų fiksuojama Tegu bei kaimyninėje Šiaurės Kiongsango provincijose.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS