Pietų Korėja kontroliuos eksportą į Baltarusiją | Diena.lt

PIETŲ KORĖJA KONTROLIUOS EKSPORTĄ Į BALTARUSIJĄ

Pietų Korėja sekmadienį paskelbė, kad kontroliuos eksportą į artimą Maskvos sąjungininkę Baltarusiją, „faktiškai remiančią Rusijos invaziją į Ukrainą“.

Nenurodydama, kokių konkrečiai priemonių bus imtasi, Pietų Korėjos Užsienio reikalų ministerija sakė, kad suvaržymai bus panašūs į anksčiau Rusijai įvestas priemones.

Praėjusį mėnesį Pietų Korėja paskelbė, kad griežtins eksporto į Rusiją kontrolę, uždrausdama eksportuoti strateginę reikšmę turinčias prekes, ir prisidės prie Vakarų šalių, sustabdžiusių finansines transakcijas su keliais dideliais Rusijos bankais.

„Mūsų vyriausybė šiandien nusprendė taikyti eksporto kontrolės priemones ir Baltarusijos atžvilgiu, priėjusi prie išvados, kad Baltarusija faktiškai remia Rusijos invaziją į Ukrainą“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Rusijos kariuomenė naudojasi Baltarusijos teritorija savo sausumos ir oro pajėgų atakoms Ukrainoje rengti, nors autoritarinis Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka pabrėžia, kad jo pajėgos invazijoje nedalyvauja.

Pietų Korėjos pranešimas pasirodė Vakarų vyriausybėms, sporto organizacijoms ir didelėms kompanijoms izoliuojant Rusiją ir įvedant jai skaudžias sankcijas dėl tarptautinės bendrijos pasmerkto kaimynės užpuolimo.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį įspėjo, kad Ukrainos kaip valstybės gali nelikti, jei jos lyderiai „toliau darys tai, ką daro“.

Jis taip pat pareiškė, kad bet kuri šalis, mėginanti nustatyti neskraidymo zoną virš Ukrainos, Maskvos būtų laikoma konflikto dalyve, ir lygino sankcijas su karo paskelbimu.

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) perspėjo, kad jau dabar „rimtas“ karo Ukrainoje poveikis pasaulio ekonomikai taptų „dar labiau griaunantis“, jei konfliktas eskaluotųsi.

Gairės: Baltarusija, Pietų Korėja, eksporto kontrolė, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS