Pietų Sudane leisdamasis sudužo keleivinis lėktuvas | Diena.lt

PIETŲ SUDANE LEISDAMASIS SUDUŽO KELEIVINIS LĖKTUVAS

  • 0

Mažiausiai 37 žmonės buvo sužeisti keleiviniam lėktuvui pirmadienį sudužus leidžiantis Pietų Sudano šiaurės vakariniame Vau mieste, pranešė vyriausybė ir oro uosto pareigūnai.

Oro bendrovės „South Supreme Airlines“ lėktuve, skridusiame iš sostinės Džubos, buvo 40 keleivių ir penki įgulos nariai, sakė kompanijos direktorius Gabrielis Ngangas (Geibrielis Ngangas).

Valstybės informacijos ministras Bona Gaudensio (Bona Gaudensijas) sakė, kad greitosios pagalbos automobiliai atvežė keleivius iš oro uosto į ligoninę, bet dauguma jų greitai buvo išrašyti.

„Į ligoninę atvežti 37 keleiviai, ir suteikus pirmąją pagalbą 31 iš jų buvo paleistas, o kitus išrašysime rytoj“, – naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas.

Ji pridūrė nežinantis, kas nutiko kitiems aštuoniems lėktuvu skridusiems asmenims, bet teigė, kad per šią avariją niekas nežuvo.

Vau oro uosto inžinierius Paulas Charlesas (Polas Čarlzas) ir vietos radijo žurnalistas Lawrence'as Yunisenas (Lorensas Junisenas) sakė AFP, kad tarp keli keleiviai, nepriskaičiuoti prie sužeistųjų, sugebėjo išbėgti iš užsiliepsnojusio lėktuvo nenukentėję.

Pasak P.Charleso, lėktuvui leidžiantis orai regione nebuvo palankūs.

„Matomumas nebuvo geras. (Lėktuvas) leidosi iš rytų į vakarus ir sudužo (šalia) tako. Manau, pilotas nelabai gerai matė nusileidimo taką“, – aiškino inžinierius.

„Dalis žmonių išlipo patys, kiti buvo ištempti. Iš lėktuvo liko tik galinė dalis – visa kita sudegė“ – pridūrė jis.

Naujienų agentūros AFP gautuose vaizdo įrašuose matyti liepsnas malšinantys ugniagesiai ir virš lėktuvo kylantys tiršti juodi dūmai. Lėktuvas visiškai sudegė, išskyrus uodegą, ant kurios aiškiai matėsi vietos avialinijų „South Supreme Airlines“.

2015 metų lapkritį netoli Džubos sudužus vos pakilusiam sovietinės gamybos lėktuvui „Antonov“ žuvo 36 žmonės. Iš sulamdytų nuolaužų buvo ištraukti du gyvi žmonės, bet vienas jų vėliau mirė.

Pietų Sudaną nuo 2013 metų krečia pilietinis karas. Be to, šalį dėl šio konflikto yra apėmęs, anot Jungtinių Tautų, „žmogaus sukeltas“ badas.

GALERIJA

  • Pietų Sudane leisdamasis sudužo keleivinis lėktuvas
  • Pietų Sudane leisdamasis sudužo keleivinis lėktuvas
  • Pietų Sudane leisdamasis sudužo keleivinis lėktuvas
  • Pietų Sudane leisdamasis sudužo keleivinis lėktuvas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS