Pirmasis TRKK lėktuvas su humanitarine pagalba nusileido Sudane | Diena.lt

PIRMASIS TRKK LĖKTUVAS SU HUMANITARINE PAGALBA NUSILEIDO SUDANE

  • 0

Pirmasis Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus Komiteto (TRKK) lėktuvas su humanitarine pagalba sekmadienį nusileido Sudane, kur kruvini susirėmimai tęsiasi jau trečią savaitę.

„Aštuonias tonas humanitarinės pagalbos krovinio sudaro chirurginiai įrankiai, skirti padėti Sudano ligoninėms ir Sudano Raudonojo Pusmėnulio draugijos savanoriams“, – teigė TRKK. Krovinys iš Jordanijos buvo atgabentas į Port Sudaną.

Mūšiai tarp kariuomenės vado Abdel Fattaho al Burhano (Abdel Fataho Burhano) pajėgų ir jo buvusio pavaduotojo Mohamedo Hamdano Daglo greitojo palaikymo pajėgų (RSF) prasidėjo balandžio 15 dieną dėl ginčo dėl planuojamo RSF integravimo į reguliariąją kariuomenę.

Per susirėmimus žuvo daugiau kaip 500 žmonių, tūkstančiai buvo sužeisti, o dešimtys tūkstančių buvo priversti palikti savo namus.

Žuvusiųjų kūnai iki šiol tebeguli Chartumo gatvėse. TRKK Afrikos regiono direktorius Patrickas Youssefas (Patrikas Jusefas) žurnalistams teigė, kad Sudano Raudonasis Pusmėnulis deda visas pastangas, kad pasiektų gatvėse esančius kūnus.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, šiuo metu Sudano sostinėje veikia tik 16 proc. ligoninių, be to, daugelis jų apšaudomos kovų metu.

Krovinys buvo atskraidintas iš Jordanijos sostinės Amano ir pristatytas į rytinį Port Sudano miestą, kuris, pasak P. Youssefo, dabar yra vienintelis saugus taškas, per kurį yra teikiama pagalba.

Jis nurodė, kad šių medicininių priemonių turėtų užtekti 1 500 pacientų, ir pridūrė, kad TRKK viliasi sulaukti saugumo garantijų, leidžiančių krovinius su humanitarine pagalba pristatyti į Chartumą ir Darfūrą.

P. Youssefas teigė, kad konflikto pradžioje Darfūrui buvo suteikta tam tikra pagalba, tačiau jos buvo nepakankamai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS