Po Baltimorės tilto griūties pereinama prie laivo gelbėjimo | Diena.lt

PO BALTIMORĖS TILTO GRIŪTIES PEREINAMA PRIE LAIVO GELBĖJIMO

  • 0

Šaltuose Baltimorės uosto vandenyse, po to, kai didžiulis krovininis laivas rėžėsi į tiltą ir jį sugriovė, trečiadienį buvo rasti dviejų duobes tvarkiusių darbininkų kūnai.

Jie buvo įstrigę raudoname pikape, įkritusiame į vandenį po anksčiau šią savaitę įvykusios nelaimės.

Merilando policija spaudos konferencijoje pranešė apie šį niūrų radinį ir pridūrė, kad sonaras parodė, jog, jų manymu, Francis Scotto Key (Frensio Skoto Ki) tilto betono ir plieno nuolaužose įstrigę daugiau transporto priemonių.

Manoma, kad žuvo šeši iš aštuonių darbus ant tilto tąnakt vykdžiusių žmonių, o keturių kūnai dar nerasti.

Įspėjusi, kad narams nesaugu bandyti skverbtis į nuolaužas, policija spaudos konferencijoje pranešė, kad pereina prie laivo gelbėjimo operacijos. Jos metu turi būti pašalintas antstatas ir pasiųsti narai ištraukti likusių kūnų.

„Remdamiesi sonarais, esame tvirtai įsitikinę, kad transporto priemonės yra apgaubtos antstato ir betono, kuriuos tragiškai matėme griūnant“, – spaudos konferencijoje sakė Merilando valstijos policijos sekretorius Rolandas Butleris (Rolandas Batleris).

Federaliniai tyrėjai, remdamiesi preliminariais laivo balso duomenų įrašymo įrenginio duomenimis, taip pat pateikė išsamią tragedijos įvykių eigą.

Nacionalinės transporto saugos valdybos vyriausiasis tyrėjas Marcelis Muise'as (Marselis Mjuizas) per atskirą spaudos konferenciją sakė, kad maždaug 300 m ilgio konteinerinis laivas „Dali“, prikrautas krovinių, pakeliui į Aziją išplaukė iš prieplaukos antradienį 0.39 val. vietos (6.39 val. Lietuvos) laiku.

1.24 val. vietos (7.24 val. Lietuvos) laiku laive pradėjo skambėti pavojaus signalai, rodantys energijos tiekimo sutrikimus, ir netrukus locmanas radijo ryšiu pranešė uosto administracijai, kad laivas plaukia link tilto, ir paprašė iškviesti vilkikus.

Remdamiesi sonarais, esame tvirtai įsitikinę, kad transporto priemonės yra apgaubtos antstato ir betono, kuriuos tragiškai matėme griūnant.

Pagalbos šauksmą išgirdo du Merilando transporto tarnybos padaliniai, kurie buvo ant tilto, nes vyko kelio darbai. Jie uždarė visas eismo juostas, taip greičiausiai išgelbėdami žmonių gyvybių.

M. Muise'as žurnalistams teigė, kad 1.29 val. vietos (7.29 val. Lietuvos) laiku balso duomenų registratorius užfiksavo „garsus, atitinkančius susidūrimą“.

Beveik visa plieninė konstrukcija, kurią kasdien pervažiuodavo dešimtys tūkstančių vairuotojų, sugriuvo per kelias sekundes, nuvirto ant laivo priekio ir užblokavo vieną judriausių JAV prekybos uostų.

Nebuvo jokios galimybės evakuoti aštuonių darbininkų, kurie užtaisinėjo duobes greitkelyje tiesiai virš artėjančio laivo.

R. Butleris įvardijo dvi trečiadienį rastas aukas: tai 35 metų Alejandro Hernandezas Fuentesas (Alechandras Hernandesas Fuentesas), gyvenęs Baltimorėje, bet kilęs iš Meksikos, ir jo 26 metų kolega Dorlianas Ronialas Castillo Cabrera (Dorlianas Ronialas Kastijas Kabrera), gyvenęs Dandolko priemiestyje, bet kilęs iš Gvatemalos.

Anot pareigūno, jie buvo rasti maždaug 7,6 m gylyje.

Dar du išgyvenę žmonės buvo ištraukti iš vandens praėjus kelioms akimirkoms po griūties anksti antradienį. Vienas iš jų nebuvo sužeistas, o antrasis trečiadienį buvo išleistas iš ligoninės, sakė R. Butleris.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS