Po karių žūties V. Putinas ir R. T. Erdoganas sutarė stiprinti koordinavimą Sirijoje | Diena.lt

PO KARIŲ ŽŪTIES V. PUTINAS IR R. T. ERDOGANAS SUTARĖ STIPRINTI KOORDINAVIMĄ SIRIJOJE

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir jo kolega Turkijos prezidentas Recepas Tayipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) sutarė stiprinti karinį koordinavimą Sirijoje, pranešė Kremlius ketvirtadienį po Rusijos aviacijos smūgių, nusinešusių tris turkų karių gyvybes.

„Sutarta stiprinti karinį koordinavimą tęsiant operacijas Sirijoje prieš IS („Islamo valstybės“) kovotojus“, – pranešė Kremlius po abiejų prezidentų pokalbio telefonu ir dar pridūrė, kad V.Putinas „išreiškė užuojautą dėl tragiško incidento“.

Trys Turkijos kariai žuvo ir 11 sužeista ketvirtadienį, Rusijos karo lėktuvui Sirijoje per klaidą smogus į pastatą, kuriame buvo kariai, pranešė Turkijos kariuomenė.

Lėktuvas taikėsi į džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ objektus, bet „žuvo trys mūsų kariai, kai per klaidą buvo subombarduotas pastatas, kuriame buvo mūsų padaliniai“, sakoma Turkijos kariškių pranešime.

Pasak jų, Rusijos prezidentas V.Putinas nedelsdamas susisiekė su R.T.Erdoganu ir pareiškė „savo užuojautą“.

Anot „Interfax“, Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas pranešė, kad „V.Putinas užuojautą pareiškė dėl to, kad šiandien anksti rytą, nesuderinus koordinačių Rusijos Oro ir kosminėms pajėgoms smogiant į teroristus per bendrą operaciją vaduojant al Babą, žuvo turkų kariai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS