Po rusų apšaudymo Zaporižios srityje žuvusių žmonių skaičius išaugo iki septynių | Diena.lt

PO RUSŲ APŠAUDYMO ZAPORIŽIOS SRITYJE ŽUVUSIŲ ŽMONIŲ SKAIČIUS IŠAUGO IKI SEPTYNIŲ

  • 0

Rusams apšaudžius Orichivą Zaporižios srityje, vietą, kur buvo dalijama humanitarinė pagalba, žuvo septyni žmonės, pirmadienį pranešė gelbėjimo tarnybos.

Ukrainos pietryčiuose esančio regiono gubernatorius Jurijus Malaško apšaudymą pavadino karo nusikaltimu.

„Jie pataikė į humanitarinės pagalbos pristatymo vietą gyvenamajame rajone“, – socialinėje žiniasklaidoje sakė J. Malaško.

Iš pradžių jis nurodė, kad žuvo trys 43–47 metų moterys ir 47-erių vyras.

Gelbėjimo tarnybos pranešė, kad žuvusiųjų skaičius išaugo.

Jie pataikė į humanitarinės pagalbos pristatymo vietą gyvenamajame rajone.

„Gelbėtojai iš po griuvėsių ištraukė trijų žmonių kūnus be gyvybės ženklų. Žuvusiųjų skaičius išaugo iki septynių“, – platformoje „Telegram“ rašė Ukrainos gelbėjimo tarnybos.

Orichive prieš karą gyveno apie 14 000 žmonių. Zaporižios regioną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusiais metais teigė aneksavęs, nors rusai niekada neturėjo visiškos jo kontrolės.

Ukrainos generalinis prokuroras savo pareiškime nurodė, kad smūgis buvo suduotas sekmadienį 13 val. 20 min. (vietos ir Lietuvos laiku) ir kad dar buvo sužeista 13 žmonių.

Prokuratūra paskelbė nuotraukas, kuriose matyti iš dalies sugriuvęs raudonų plytų dviejų aukštų pastatas, apsuptas nuolaužų ir nukritusių stogo sijų.

Orichivas yra netoli fronto linijos, kur Ukrainos pajėgos stengiasi atkovoti iš Rusijos pajėgų stipriai įtvirtintas pozicijas.

Gairės: Orichivas, Zaporižios sritis, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS