Po smūgių elektrinėms Ukraina pratęsia elektros atjungimus | Diena.lt

PO SMŪGIŲ ELEKTRINĖMS UKRAINA PRATĘSIA ELEKTROS ATJUNGIMUS

Kyjivas ketvirtadienį paskelbė, kad pratęs elektros atjungimus visoje Ukrainoje ir importuos elektrą iš Europos, siekdamas sušvelninti Rusijos smūgių ukrainiečių elektrinėms padarinius.

Pastarųjų savaičių atakos prieš Ukrainos šilumines elektrines ir hidroelektrines privertė pareigūnus imtis plataus masto priemonių, kad energetinė sistema visiškai nesugriūtų.

„Visą dieną, visoje Ukrainoje taikomi apribojimai namų ūkiams ir pramonės vartotojams“, – sakoma Energetikos ministerijos pareiškime.

Ji paragino namų ūkius ir privačias firmas apriboti vartojimą, be to, pastaruoju metu padidino elektros importą iš kaimyninių šalių.

Valdžia sostinėje siekia užtikrinti gyventojams tiekimą po keturias–šešias valandas kasdien, rodo internete paskelbti tvarkaraščiai.

Verslui per planuotus ir neplanuotus atjungimus elektrą tenka gamintis generatoriais.

Gyventojai praneša apie didelius sutrikimus, įskaitant neveikiančius liftus daugiaaukščiuose gyvenamuosiuose pastatuose ir šviesoforus svarbiose Kyjivo gatvėse.

Rusijos pastarojo meto oro smūgių kampanija buvo nukreipta į pačias elektrines, nors anksčiau rusai taikydavosi į paskirstymo centrus, kuriuos lengviau suremontuoti.

Pareigūnai ir analitikai apskaičiavo, kad padariniams likviduoti gali prireikti daugelio metų ir milijardų dolerių (eurų).

Kremlius atkakliai neigia, kad jo pajėgos taikosi į civilinę infrastruktūrą, ir tvirtina, kad atakuojami tik su kariškiais susiję objektai.

Gairės: karas Ukrainoje, elektros tiekimas, Rusija, energetika, infrastruktūra
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS