Po sprogdinimo Lione Prancūzijos policija sulaikė du įtariamuosius | Diena.lt

PO SPROGDINIMO LIONE PRANCŪZIJOS POLICIJA SULAIKĖ DU ĮTARIAMUOSIUS

  • 0

Prancūzijos policija sulaikė du įtariamuosius po praėjusios savaitės sprogimo Lione, per kurį buvo sužeisti 13 žmonių, pirmadienį pranešė prancūzų pareigūnai.

Apie pirmąjį sulaikytąjį socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė šalies vidaus reikalų ministras Christophe'as Castaneras (Kristofas Kastaneras). Vėliau šią informaciją patvirtino Paryžiaus prokurorai, atsakingi už visų su terorizmu susijusių bylų tyrimą Prancūzijoje.

Sostinės prokuratūra vėliau pirmadienį paskelbė, kad buvo sulaikytas ir antras įtariamasis.

Liono meras Gerard'as Collomb'as (Žeraras Kolonas), buvęs Prancūzijos vidaus reikalų ministras, sakė, kad vienas iš įtariamųjų yra informacinių technologijų studentas. Jis buvo sulaikytas lipdamas iš autobuso.

„Palengvėjimas visiems Liono gyventojams. Manau, kad byla išaiškinta, – sakė G. Collombas televizijai BFM TV. – Jei tai buvo tinklas, jis buvo nustatytas ir tikrai bus išformuotas.“

Policija pradėjo didelę paieškų operaciją po to, kai penktadienį vienoje judrioje pėsčiųjų gatvėje driokstelėjo sprogimas. Regiono pareigūnai informavo, kad per incidentą buvo nesunkiai sužaloti 13 žmonių.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pavadino tą sprogimą „ataka“, tačiau už sprogimą atsakomybės dar neprisiėmė nė viena grupuotė.

Po incidento pradėtas tyrimas dėl „su teroristine organizacija susijusio pasikėsinimo nužudyti“ ir „nusikalstamo teroristinio susivienijimo“.

Praėjusią savaitę prokuroras Remy Heitzas (Remi Heicas) paskelbė apie vieną įtariamąjį, kuris penktadienio popietę buvo pastebėtas važiuojantis dviračiu Liono centro link. Stebėjimo kameros užfiksavo, kaip tas vyras palieka popierinį maišelį vidury pėsčiųjų gatvės netoli vienos kepyklėlės.

Netrukus driokstelėjo sprogimas, nuo jo smūgio išdužo tos kepyklėlės šaldytuvo stiklas, sakė R. Heitzas.

Kol kas neaišku, ar pirmadienį sulaikytas įtariamasis yra tas asmuo, nors G. Collomb'as sakė, kad sulaikyto studento tapatybė buvo nustatyta iš stebėjimo kamerų užfiksuotų vaizdų.

Tyrėjai įvykio vietoje rado varžtų, rutulinių guolių, baterijų, paleidimo mechanizmą, kurį galima naudoti nuotoliniu būdu, ir plastiko nuolaužų, galėjusių būti tame sprogstamajame įrenginyje.

Pastaraisiais metais Prancūzijoje įvyko ištisa virtinė atakų, o kai kurios iš jų pareikalavo gyvybių. Tuos išpuolius rengė tiek ekstremistai, tiek psichiškai nestabilūs asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS