Po ukrainiečių atakos Kryme dega laivų statykla, apgadinti du laivai, sužeisti 24 žmonės | Diena.lt

PO UKRAINIEČIŲ ATAKOS KRYME DEGA LAIVŲ STATYKLA, APGADINTI DU LAIVAI, SUŽEISTI 24 ŽMONĖS

  • 0

Sevastopolio laivų statykloje Rusijos aneksuotame Kryme anksti trečiadienį per ukrainiečių ataką kilo gaisras, buvo apgadinti du ten remontuoti laivai, sužeisti 24 žmonės, pranešė Rusijos pareigūnai.

Ataka atrodo kaip vena didžiausių pastarosiomis savaitėmis.

Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad Ukraina paleido 10 sparnuotųjų raketų į laivų statyklą ir tris jūrinius dronus į rusų laivus Juodojoje jūroje. Septynios raketos buvo numuštos, visi jūriniai dronai – sunaikinti, nurodo rusų kariškiai.

Vis dėlto kai kurios raketos apgadino du laivų statykloje remontuotus laivus, sakoma pranešime.

Ukrainos pareigūnai kol kas nieko nekomentavo. Kyjivas beveik niekada nepripažįsta atsakomybės už pastaraisiais mėnesiais padažnėjusias atakas Kryme ir Rusijos regionuose.

Maskvos paskirtas Sevastopolio gubernatorius Michailas Razvožajevas trečiadienį platformoje „Telegram“ paskelbė, kad per gaisrą laivų statykloje buvo sužeisti 24 žmonės. Jis paskelbė gaisro nuotrauką, kurioje matyti kylantis dūmų stulpas.

Sevastopolyje yra Rusijos Juodosios jūros laivyno bazė. Šio uostamiesčio laivų statykla turi strateginę reikšmę Rusijai, nes ten remontuojami jos Juodosios jūros laivyno laivai.

Į 2014-aisiais Rusijos aneksuotą Krymą Ukraina taikosi nuo pat Maskvos didelio masto invazijos pradžios 2022-ųjų vasarį, bet pastaruoju metu ukrainiečių atakos intensyvėja.

Ukraina ne kartą sakė, kad planuoja susigrąžinti Krymą.

Gairės: karas Ukrainoje, Krymas, ukrainiečių ataka, gaisras, apgadinti laivai, sužeisti žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS