Po ukrainiečių smūgio supleškėjo „kadyrovcų“ bazė: teigiama, kad žuvo R. Kadyrovo patikėtinis | Diena.lt

PO UKRAINIEČIŲ SMŪGIO SUPLEŠKĖJO „KADYROVCŲ“ BAZĖ: TEIGIAMA, KAD ŽUVO R. KADYROVO PATIKĖTINIS

  • 0

Bachmuto miesto Donecko srityje praradimas nutrauktų Ukrainos tiekimo linija ir atvertų kelią okupantams veržtis link Kramatorsko ir Slavijansko – pagrindinių Ukrainos tvirtovių Donecke, praneša LNK.

Iš savo furgono savanorė Liudmila dalijo maistą ir šventinius saldumynus kariams visai šalia Bachmuto. Jos sūnus taip pat gina tėvynę.

„Aš taip pat turiu būti ten, būti šalia tų vaikinų, kurie daro viską, kad apgintų Ukrainą. Taigi, aš nieko nebijau“ – kalbėjo ji.

Trumpa malda ir Liudmila pakeliui į Bachmutą – miestą, iš kurio dauguma gyventojų pabėgo, kur nėra vandens ar elektros.

Ji su kolegomis padeda keliems tūkstančiams pasilikusiųjų, kurie nenori, arba nepajėgia išvykti dėl ligos ar amžiaus. Miestas – nuolatos atakuojamas, todėl suktis reikia greitai. Atsargos perkeliamos į rūsį. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Labai sunku, neįmanoma – šalta. Labai blogai, mes šąlame. Viduje tik trys penki laipsniai šilumos. Laukiame viryklės. Mums liepė įrašyti vardą į sąrašą ir palaukti. Kada tai baigsis, kada tai baigsis? O, Dieve...“ – retoriškai klausė karo iškamuota gyventoja.

Liudmila iš miesto evakavo berniuką. Šį kartą moteris atvežė motiną pasimatyti su vaiku. Šešiametis dar nežinojo, kad už durų jo mama. „Ar norėtum pamatyti savo mamą?“ – klausė Liudmila berniuko, o šis linksėjo galva. – Na, tada pasitik dovaną – pašauk mamą!“.

Motina nusprendė taip pat palikti Bachmutą, kai pastarosiomis dienomis buvo apšaudytas jos daugiabutis. Likti buvo nebesaugu. Dabar šeima išsikraustė į bunkerį, kur bent jau bus kartu.

Tuo metu Odesa po okupantų smūgių iranietiškais dronais tebeskendi tamsoje. „Padėtis Odesos regione – labai sunki. Po dronų atakos Odesa ir kiti regiono miestai bei kaimai skendi tamsoje. Be elektros yra daugiau nei pusantro milijono gyventojų. Prijungta tik kritinė infrastruktūra. Rusijos teroristai į Odesos sritį paleido penkiolika šachedų – tik per vieną šeštadienio naktį. Toks yra tikrasis požiūris į Odesą, į Odesos piliečius“, – kalbėjo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Vis dėlto ukrainiečiai turi ir kuo pasidžiaugti. Šalies pajėgos sėkmingai atakavo poilsio bazę Melitopolyje, kurioje, teigiama, buvo įsikūrę Čečėnijos lyderio Ramzaro Kadyrovo sukarintų pajėgų nariai. Kilo didelis gaisras, po griuvėsiais liko žmonių. Greitosios medicinos pagalbos ekipažai čia sulėkė iš viso miesto. Sužeistieji buvo vežami į Krymą, nes Melitopolyje ligoninėse nebebuvo laisvų vietų.

Bazėje, teigiama, gyveno „kadyrovcų“ vadovybė. Pranešama, kad per ataką galėjo būti likviduotas R. Kadyrovo patikėtinis regione. Spėjama, kad bazė buvo apšaudyta pažangiomis amerikietiškomis artilerijos sistemomis „HIMARS“.

Savo ruožtu, amerikiečių dienraštis „The Washington Post“ skelbė nerimą keliančias žinias. Esą pastarosios ukrainiečių pergalės mūšio lauke artina juos prie svajonės susigrąžinti Krymą. O tai esą gali būti labai pavojinga. Vakarai neva baiminasi, kad ukrainiečiams bandant atsiimti pusiasalį, Rusijos prezidentas netgi galėtų ryžtis panaudoti branduolinę bombą.

Gairės: karas Ukrainoje, Ramzanas Kadyrovas, kadyrovcai, būstinė, Ukrainiečių smūgis, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS