Policija: per didžiulę operaciją JK šimtams kanapių augintojų pateikti kaltinimai | Diena.lt

POLICIJA: PER DIDŽIULĘ OPERACIJĄ JK ŠIMTAMS KANAPIŲ AUGINTOJŲ PATEIKTI KALTINIMAI

  • 2

Jungtinės Karalystės policija penktadienį pranešė, kad per birželį surengtą plataus masto operaciją prieš kanapių augintojus kaltinimai šalyje pareikšti daugiau kaip 450 žmonių ir konfiskuota šimtai tūkstančių kanapių augalų, kurių vertė siekia milijonus svarų sterlingų (eurų).

Policija teigia, kad kanapių auginimas yra organizuoto nusikalstamumo pasaulio melžiama karvė, skatinanti gaujų smurtą, nes grupuotės konkuruoja dėl teritorijos.

„Žinome, kad kanapių auginimu užsiimantys organizuoti tinklai taip pat tiesiogiai susiję su daugeliu kitų sunkių nusikaltimų, pavyzdžiui, A klasės narkotikų importu, šiuolaikine vergove ir platesnio masto smurtu bei išnaudojimu“, – sakė Steve'as Juppas (Stivas Džupas), Nacionalinės policijos vadovų tarybos narys, atsakingas už kovą su sunkiu organizuotu nusikalstamumu.

„Šia operacija ne tik sėkmingai sužlugdyta didelė nusikalstama veikla, bet ir surinkta žvalgybinė informacija, kuri padės ateityje informuoti teisėsaugos institucijas visoje šalyje“, – nurodė jis.

Operacijos „Mille“ metu visoje Anglijoje ir Velse buvo atliekamos kratos ir areštai „tokiu mastu ir tempu, kokio dar nebuvo“, teigė pareigūnas.

„Konfiskuota beveik 200 tūkst. kanapių augalų, kurių rinkos vertė siekia 115–130 mln. svarų sterlingų (147–166 mln. JAV dolerių, 135–152 mln. eurų)“, – sakoma nacionalinės policijos pranešime.

Jame priduriama, kad per operaciją visoje Anglijoje ir Velse buvo sulaikyta apie 1 000 žmonių, o daugiau kaip 450 iš jų vėliau buvo pateikti kaltinimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

narkodilerių tarnaitės vyriausybėje ir Seime skaitykite 100k

kanapių auginimu užsiimantys organizuoti tinklai taip pat tiesiogiai susiję su daugeliu kitų sunkių nusikaltimų, pavyzdžiui, A klasės narkotikų importu

tai

1 tuos farus pasiuskit kanadon triudo nuvertymui bet matomai jusu monarhas tapo komunistynis kaip ir musu kuria savo gerove savu emigrantu saskaita aiskiai isreiskiant monarhinio sadistynio feodalizmo pozymius suplaktus 1 visuma su komunizmu nes sie padarai atitinka zveries sadistynius poreikius laukines gamtos kuria patys ir griauna kaip zveris ispestas i kampa z=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS