Policija: į Izraelio ambasadą Hagoje mestas degantis daiktas | Diena.lt

POLICIJA: Į IZRAELIO AMBASADĄ HAGOJE MESTAS DEGANTIS DAIKTAS

  • 1

Nyderlandų policija ketvirtadienį pranešė, kad sulaikė asmenį, įtariamą metusį degantį daiktą į Izraelio ambasadą Hagoje.

„Apie 10 val. 50 min. (vietos ir 11 val. 50 min. Lietuvos laiku) kažkas metė degantį daiktą [...] į Izraelio ambasadą“, – nurodė policija.

„Sulaikėme vieną įtariamąjį. Niekas nebuvo sužeistas. Atliekame tyrimą ir aplink ambasadą yra didelė užtvara“, – pridūrė ji.

Izraeliui tęsiant puolimą Gazos Ruože po spalio 7 dieną islamistų grupuotės „Hamas“ surengto išpuolio, buvo sustiprintas žydų valstybės ambasadų visame pasaulyje saugumas.

Remiantis naujienų agentūros AFP pateiktais oficialiais Izraelio duomenimis, per „Hamas“ išpuolius Izraelyje žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 33 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį, anot „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos, apgultame anklave žuvo mažiausiai 31 988 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.

„Nepriimtina, kad toks išpuolis gali būti įvykdytas Nyderlanduose. Laimei, apie jokius sužeidimus nepranešama“, – teigiama Izraelio ambasados pareiškime, paskelbtame socialiniame tinkle „X“.

„Tai rodo pavojingas nerimą keliančios neapykantos ir kurstymo tendencijos pasekmes. Ši neapykanta negali būti toleruojama“, – pridūrė ji.

Praėjusį mėnesį Izraelio ambasadoriaus oficialioje rezidencijoje Hagoje aptiktas įtartinas objektas, įtarta, kad tai gali būti sprogmuo.

Policija aptvėrė įvykio vietą, bet jokių sprogmenų nerado.

Tuo metu Hagos valdžios institucijos, atsižvelgdamos į nepatikslintą grėsmę, aplink Izraelio ambasadą įvedė nepaprastąsias saugumo priemones.

Sausio mėnesį Švedijoje išminuotojų komanda Izraelio ambasadoje Stokholme likvidavo veikiantį prietaisą, o valdžios institucijos tai pavadino galimu teroristiniu nusikaltimu.

Su antisemitizmu Nyderlanduose kovojanti asociacija CIDI ketvirtadienio išpuolį pavadino dar vienu neapykantos ir smurto išpuoliu prieš žydų valstybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Paf

Žydai antiek šlygštūs parazitai. Kad jų net ugnis neima

SUSIJUSIOS NAUJIENOS