Policija: Kanzase šaudymo incidentas „Super Bowl“ nugalėtojų parade kilo dėl ginčo | Diena.lt

POLICIJA: KANZASE ŠAUDYMO INCIDENTAS „SUPER BOWL“ NUGALĖTOJŲ PARADE KILO DĖL GINČO

  • 1

Šaudymo incidentas amerikietiško futbolo „Kansas City Chiefs“ komandos „Super Bowl“ pergalės parade kilo paaštrėjus asmeniniam konfliktui ir nebuvo susijęs su terorizmu, ketvirtadienį pranešė policija.

Iki milijono džiūgaujančių gerbėjų susirinko neįprastai šiltu oru į Nacionalinės futbolo lygos (NFL) nugalėtojų paradą, kai prieš pat 14 val. trečiadienį vietos (22 val. Lietuvos) laiku pasigirdo šūviai.

„Nebuvo jokio ryšio su terorizmu ar šalies viduje didėjančiu smurtiniu ekstremizmu. Panašu, kad tai buvo kelių žmonių ginčas, kuris baigėsi šaudymu“, – žurnalistams sakė Kanzas Sičio policijos viršininkė Stacey Graves (Steisi Greivs) ir pridūrė, kad du per incidentą sulaikyti asmenys yra nepilnamečiai.

„Turime sulaikytų asmenų, iš kurių du yra nepilnamečiai. Dirbame, kad nustatytume kitų asmenų dalyvavimą“, – sakė ji ir pridūrė, kad buvo rasti keli šaunamieji ginklai.

Policija pranešė, kad žuvo 43 metų Elizabeth Galvan (Elizabeth Galvan). Vietos radijo stotis KKFI paskelbė, kad per išpuolį žuvo viena iš jos didžėjų Lisa Lopez-Galvan (Liza Lopes Galvan) ir pridūrė, kad buvo pašautas jos sūnus ir dar du giminaičiai.

Du parado dalyviai, pasivadinę tik Gracie (Greisi) ir McKenna (Makena), pasakojo, kad išgirdo perspėjimą slėptis.

„Išgirdome porą šūvių, – naujienų agentūrai AFP pasakojo McKenna. – Visi iš karto instinktyviai pritūpė“.

Policijos duomenimis, bent pusė sužeistųjų buvo jaunesni nei 16 metų.

Vietos Vaikų gailestingumo ligoninė pranešė, kad į sulaukė 11 pacientų nuo 6 iki 15 metų, iš kurių devyni buvo su šautinėmis žaizdomis.

Tikimasi, kad visi jie pasveiks, o iki ketvirtadienio ryto ligoninėje liko tik trys, AFP sakė ligoninės atstovė Lisa Augustine (Liza Ogustin).

Kanzas Sityje trečiadienį per šaudymą komandos „Kansas City Chiefs“ pergalės paradą žuvo vienas žmogus, o dar 22 buvo sužeisti, įskaitant keliolika vaikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

‚Normalus‘ zmones saudosi

O 1000 Jehovos liudytoju svaanoriu 12 val per diena stadiono prieigose skelbia apie geresne ateiti be karo ir neapykantos.Zinoma jie daug pavojingesni visuomenei….

SUSIJUSIOS NAUJIENOS