Policija sulaikė du vyrus, „Ryanair“ lėktuve kėlusius „grėsmę saugumui“ | Diena.lt

POLICIJA SULAIKĖ DU VYRUS, „RYANAIR“ LĖKTUVE KĖLUSIUS „GRĖSMĘ SAUGUMUI“

Britų kovos su terorizmu policija pirmadienį sulaikė oro linijų „Ryanair“ lėktuve du vyrus, kėlusius „grėsmę saugumui“, dėl kurios buvo pakilę keli naikintuvai, padangėje perėmę orlaivį.

Policija pranešė vėlai sekmadienį sulaikiusi abu asmenis – 34 metų Kuveito pilietį ir 48 metų vyrą iš Italijos – pagal kovos su terorizmu įstatymus Stanstedo oro uoste, ten nusileidus iš Vienos atskridusiam laineriui.

Britų Karališkosios oro pajėgos (RAF) savo ruožtu informavo, jog iš netoliese esančios Linkolnšyro bazės pakilo du naikintuvai „Typhoon“ „civiliniam orlaiviui perimti“.

„Orlaivis buvo saugiai palydėtas į Stanstedą“, – pridūrė RAF.

Pigių oro skrydžių bendrovės „Ryanair“ atstovas pareiškė, jog lainerio įgulai buvo pranešta apie „potencialią grėsmę saugumui lėktuve“.

„Laikydamasis procedūrų, kapitonas informavo JK valdžios institucijas ir toliau skrido į Londono Stanstedą, kur orlaivis nusileido normaliai ir nuriedėjo prie atokaus terminalo, kur keleiviai saugiai išsilaipino“, – pažymėjo oro linijų atstovai.

„Išvykimo į Vieną Londono Stanstede laukę keleiviai buvo perkelti į atsarginį orlaivį, kad jų skrydis kuo mažiau pavėluotų“, – pridūrė jie.

Pasak policijos, atliekami tyrimai dėl incidento.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS