Popiežius po operacijos praleis dar kelias dienas ligoninėje | Diena.lt

POPIEŽIUS PO OPERACIJOS PRALEIS DAR KELIAS DIENAS LIGONINĖJE

Po planinės gaubtinės žarnos operacijos sveikstantis popiežius Pranciškus praleis dar kelias dienas ligoninėje, pirmadienį informavo Vatikanas.

„Šventasis tėvas liks hospitalizuotas dar kelioms dienoms, siekiant optimizuoti medicininį ir reabilitacinį gydymą“, – sakoma Vatikano atstovo Matteo Bruni (Matėjo Brunio) pranešime, paskelbtame praėjus aštuonioms dienoms po popiežiui atliktos operacijos.

Pranešime priduriama, jog aistringą futbolo sirgalių popiežių pradžiugino Argentinos ir Italijos komandų pergalės savaitgalį.

84 metų popiežiui liepos 4 dieną Romos „Gemelli“ ligoninėje buvo atlikta planinė gaubtinės žarnos operacija dėl uždegimo. Kitą dieną Vatikanas pranešė, kad ligoninėje jis turėtų praleisti mažiausiai septynias dienas.

Lieka neaišku, ar futbolą mėgstantis, bet anksti miegoti einantis Pranciškus žiūrėjo Europos futbolo čempionato finalą, kur žaidė Italijos ir Anglijos komandos ir kurį po baudinių serijos laimėjo italai.

Bet jis tikrai turėjo girdėti pergalingą fejerverkų pokšėjimą ir Romos gatvėse gaudusius automobilių ir motociklų signalus.

Iš Argentinos kilęs popiežius didelę dalį laiko ligoninėje praleidžia vaikščiodamas jos koridoriais. Jo nuotaiką veikiausiai pakėlė šeštadienį Argentinos prieš aikštės šeimininkus brazilus iškovota pergalė „Copa America“ finale.

Pranciškus „pasidalijo džiaugsmu dėl Argentinos ir Italijos rinktinių pergalių su jam artimais žmonėmis“, sakė M. Bruni.

Tai darydamas popiežius „apmastė sporto prasmę, jo vertybes bei sportinį sugebėjimą priimti bet kokį rezultatą, net ir pralaimėjimą“, kalbėjo jis.

„Tik taip, susiduriant su gyvenimo sunkumais, įmanoma visada stoti ir kovoti nepasiduodant, neprarandant vilties ir tikėjimo“, – cituojamas Pranciškus.

„Viešpaties angelas“ iš ligoninės

Sekmadienį popiežius Pranciškus kreipėsi į tikinčiuosius iš ligoninės dešimtojo aukšto balkono. Jis pakvietė sukalbėti „Viešpaties angelo“ maldą ir „iš visos širdies“ padėkojo susirinkusiesiems už jų paramą.

Anksčiau jis aplankė vaikus netoliese esančiame onkologijos skyriuje. Kai kurie iš šio skyriaus pacientų atėjo su popiežiumi į balkoną ir stovėjo šalia, pasakojo M. Bruni.

Sekmadienį jis buvo nufotografuotas iš pažiūros linksmas sėdintis neįgaliojo vežimėlyje, besisveikinantis su ligoninės darbuotojais ir kitu pacientu.

Popiežius Pranciškus guli toje pačioje palatoje, kurioje anksčiau buvo gydomas popiežius Jonas Paulius II, taip pat kalbėjęs „Viešpaties angelo“ maldą iš to paties balkono. Palatai priklausančioje privačioje koplyčioje Pranciškus laikė mišias kartu su jį slaugančiais darbuotojais.

Praėjusią savaitę po operacijos dėl „sunkios divertikulinės stenozės su sklerozuojančio divertikulito požymiais“ pontifikui buvo trumpam pakilusi temperatūra, tačiau atlikti krūtinės ląstos ir pilvo srities bei kiti tyrimai neparodė jokių ypatingų nukrypimų.

Divertikulai yra mažos storosios žarnos gleivinės išvaržos. Divertikulitą sukelia jų uždegimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS