Prabilo šaudynių Maskvoje liudininkai: siaubas – žmonės puolė gultis ant žemės, vienas kitą spausti | Diena.lt

PRABILO ŠAUDYNIŲ MASKVOJE LIUDININKAI: SIAUBAS – ŽMONĖS PUOLĖ GULTIS ANT ŽEMĖS, VIENAS KITĄ SPAUSTI

  • 16

Išpuolio Rusijos koncertų salėje liudininkai papasakojo, ką matė.

Vienas vyriškis, Vitalijus, sakė, kad buvo salės balkone, kai išgirdo šūvius.

„Iš pradžių nežinojome, kas atsitiko. Paskui pamačiau, kad kažkokie teroristai šaudo į žmones. Jie metė keletą benzino bombų, viskas pradėjo degti. Mus išvedė link išėjimo“, – sakė jis.

Neįvardytas liudininkas sakė „Reuters“: „Staiga už mūsų pasigirdo smūgiai, šūviai. Šaudymo pliūpsnis – nežinau, kas“.

Neįvardytas liudininkas sakė, kad prasidėjus šaudymui tėvai su vaikais dalyvavo sportinių šokių konkurse.

„Varžybose dalyvavo vaikai ir paaugliai. Atėjo žmonės ir pasakė, kad vyksta šaudymas. Prasidėjo grūstis. Vaikai išbėgo apsirengę balinėmis suknelėmis“, – sakė jis.

Jie pradėjo atsitiktinai šaudyti į pirmame aukšte esančius žmones ir nuėjo koncertų salės link.

Prie pagrindinio įėjimo į salę budėjęs apsaugos darbuotojas „Telegram“ kanalui „Baza“ pateikė liudininko pasakojimą. Jis pasakojo, kaip jis ir trys jo kolegos išgyveno išpuolį.

„Kai prasidėjo šaudymas, stovėjau prie centrinio įėjimo pirmame aukšte. Jie pradėjo šaudyti iš lauko ir išdaužė langus. Prie įėjimo buvo dar trys apsaugos darbuotojai, jie pasislėpė už reklaminio stendo. Užpuolikai praėjo pro mus už 10 metrų. Jie pradėjo atsitiktinai šaudyti į pirmame aukšte esančius žmones ir nuėjo koncertų salės link. Kai šaudymas nutrūko, išėjome pro centrinį išėjimą, o administratoriai jau padėjo sužeistiesiems“, – sakė jis.

Savo instagramo įraše liudijimą paskelbė ir fotografas Deivas Primovas.

„Siaubas, kas darosi. Papuolėme į susišaudymą, laukėme grupės „Picnic“ koncerto. Į salę įsiveržė, nežinau, kas tai, teroristai, kariškiai... Ir pradėjo iš automatų šaudyti į žmones. Visi pradėjo bėgti. Panika. Žmonės puolė gultis ant žemės. Vienas kitą spausti“, – sakė jis.

 

 

Šeštadienio duomenimis, žuvusių per ginkluotą išpuolį vienoje Maskvos priemiestyje esančioje koncertų salėje žmonių skaičius išaugo iki 133, šeštadienį pranešė didelius nusikaltimus tiriantis Rusijos tyrimų komitetas.

Anksčiau buvo pranešta apie 115 žuvusiųjų.

„Crocus City Hall“ koncertų salėje šalinant nuolaužas, per teroro aktą žuvusiųjų skaičius išaugo iki 133 žmonių. Paieškos operacijos tęsiamos“, – sakoma Tyrimų komiteto pareiškime.

Dėl šio išpuolio, per kurį, kaip nurodė Rusijos valdžios institucijos, bent 145 žmonės buvo sužeisti, atsakomybę prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS).

Rusijos sostinės gubernatorius šeštadienį pranešė, kad išpuolio metu koncertų salėje „Crocus City Hall“ kilęs gaisras buvo didžiąja dalimi sustabdytas.

Maskvos koncertų salėje – didžiulis išpuolis

Scanpix nuotr.

„Vis dar yra tam tikrų gaisro židinių, tačiau gaisras iš esmės jau sustabdytas. Gelbėtojams pavyko patekti į salę“, – platformoje „Telegram“ pranešė Andrejus Vorobjovas.

Rusijos naujienų agentūros pranešė, kad prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį surengė derybas su teisėsaugos ir gelbėjimo tarnybų vadovais.

V. Putinas gavo saugumo tarnybų, Tyrimų komiteto, Nacionalinės gvardijos, vidaus reikalų, sveikatos apsaugos ir nepaprastųjų situacijų ministrų ataskaitas, pranešė naujienų agentūros, remdamosi Kremliaus tvirtinimais.

Rusijos vicepremjerė šeštadienį po susitikimo su V. Putinu sakė, kad jis palinkėjo greitai pasveikti per išpuolį sužeistiems žmonėms.

„Prezidentas palinkėjo visiems greitai pasveikti ir perdavė savo padėką gydytojams“, – Rusijos naujienų agentūros citavo Tatjaną Golikovą. V. Putinas kol kas viešai nekomentavo išpuolio.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Tiesiai

Bumerangas sugrįžta. Rusų tauta pajaus skausmo ir mirties skonį, kurį jaučia žmonės kuriuos jie naikina. Tai tik pradžia.

Romas

ruseliams vaizdelis, ogi kas vyksta, su jų "pagalba", Ukrainoje.

ogi

bulgaru zinomas politzvalgas aiskiai pasake kad rusija valdo zydai tai ju darbas ir pats putka zydas tuomet viskas aiskeja ka pasake a.g ivasov ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS