Prancūzijoje 500 ugniagesių kovoja su dideliu miškų gaisru | Diena.lt

PRANCŪZIJOJE 500 UGNIAGESIŲ KOVOJA SU DIDELIU MIŠKŲ GAISRU

  • 2

Prancūzijos pietuose daugiau kaip 500 ugniagesių buvo pasiųsti kovoti su miško gaisru, jau sunaikinusiu apie 900 ha pušynų, ketvirtadienį pranešė priešgaisrinė tarnyba.

Gaisras trečiadienio popietę kilo Odo departamente į pietryčius nuo Karkasono miesto. Dėl pastaruoju metu tvyrojusios didelės sausros regione anksčiau buvo paskelbtas didelio miškų gaisringumo pavojus.

„Išdegė apie 900 ha“, – naujienų agentūrai AFP sakė Odo priešgaisrinės tarnybos viršininkas Philippe'as Fabre'as (Filipas Fabras).

Liepsnos naktį išplito pučiant vėjui, kurio gūsių greitis siekė 40 km per valandą, bet gyvenamiesiems namams pavojaus nėra, pridūrė pareigūnas.

Pasak Ph. Fabre'o, jokių statinių nebuvo sunaikinta ir nenukentėjo žmonių, bet ugniagesių vadas perspėjo, kad meteorologai prognozuoja, jog vėjas dieną gali sustiprėti.

Ugniagesiai deda pastangas, kad ugnies nepasiektų šalimais esančių kaimų.

„Gaisrą gesinti sudėtinga, nes jis siaučia sunkiai pasiekiamoje vietovėje“, – sakė vienas Odo departamento pareigūnas.

Priešgaisrinė tarnyba nurodė planuojanti pradėti lieti vandenį iš oro po naktį vykusio gesinimo gaisravietės pakraščiuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

'Atbėgėliai' užsimanė laukinių gyvulių pasikept?.. :s

Anonimas

Vienam ugniagesiui tik pusantro hektaro ir nieko padaryti nesugeba ? Juk čia Europa, ne Sibiras.....o tai ką tie nevykėliai darytų, jei degtų ne 900, o 3 000 000 hektarų ? Stovėtų ir lotų, kaip Lietuvos tvarteliniai d ebilai ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS