Po sprogdinimo Lione policija ieško įtariamojo | Diena.lt

PO SPROGDINIMO LIONE POLICIJA IEŠKO ĮTARIAMOJO

  • 2

Prancūzijos policija šeštadienį ieško vyro, kaip įtariama, pietrytinio Liono miesto centre pėsčiųjų gatvėje detonavusio  bombą, sužeidusią keliolika žmonių.

Po penktadienį driokstelėjusio sprogimo Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pasiuntė į Lioną vidaus reikalų ministrą Christophe'ą Castanerą (Kristofą Kastanerą).

Sprogstamasis įtaisas, į kurį veikiausiai buvo pridėta žalojančių elementų, buvo detonuotas likus vos dviem dienoms iki įtemptų Europos Parlamento rinkimų.

Policija per „Twitter“ paskelbė raginimą įvykio liudininkams suteikti informacijos apie šį išpuolį. Pareigūnai ieško iš pažiūros kiek vyresnio nei 30 metų vyro, kurį apsaugos kameros prieš pat sprogimą užfiksavo važiuojantį kalnų dviračiu netoli išpuolio vietos.

Buvo paskelbta įtariamojo nuotrauka, kurioje matyti šviesius šortus ir tamsų džemperį ilgomis rankovėmis vilkintis vyras. Policija pabrėžė, kad šis asmuo laikomas „pavojingu“.

Teisingumo ministrė Nicole Belloubet (Nikol Belubė) sakė televizijai BFM, kad kol kas per anksti teigti, jog šis sprogdinimas buvo „teroro aktas“.

Sprogimas sužeidė mažiausiai 13 žmonių; 11 jų buvo išvežti į ligonines. Ne vienas jų nepatyrė gyvybei pavojingų sužalojimų.

Tarp nukentėjusiųjų yra aštuonios moterys, dešimtmetė mergaitė ir keturi vyrai.

Vienas policijos šaltinis sakė, kad į sprogstamąjį įtaisą buvo pridėta „medvaržčių arba varžtų“. Bomba, padėta prie vienos kepyklėlės netoli judrios sankryžos, detonavo 17 val. 30 min. vietos (18 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Išpuolis įvyko siaurame sausumos ruože tarp Sonos ir Ronos upių Liono senamiestyje. Įvykio vieta buvo evakuota ir uždaryta policijos.

„Įvyko sprogimas, bet pamaniau, kad susidūrė automobiliai“, – sakė 17-metė moksleivė Eva, buvusi maždaug už 15 metrų nuo sprogimo vietos.

„Šalia manęs mėtėsi elektros laidų, baterijų, kartono ir plastiko gabalėlių. Buvo išdaužyta langų“, – pridūrė ji.

„Galingas trenksmas“

Išpuolis sutrikdė paskutiniąsias politinės kampanijos valandas prieš sekmadienį Prancūzijoje vyksiančius Europos Parlamento rinkimus. Premjeras Edouard'as Philippe'as (Eduaras Filipas) atšaukė penktadienį vakare turėjusiame įvykti savo centristų partijos paskutiniame mitinge.

Paryžiaus prokuratūra pradėjo tyrimą dėl teroristinio išpuolio.

„Dirbau aptarnaudamas klientus, kai staiga pasigirdo galingas trenksmas“, – sakė šalia atakos vietos dirbantis kepėjas Omaras Ghezza (Omaras Geza).

„Pagalvojau, kad tai kaip nors susiję su renovacijos darbais. Tačiau iš tikrųjų [sprogo] paliktas paketas“, – pridūrė jis.

Prancūzijoje tebegalioja aukšto lygio saugumo parengtis po virtinės pražūtingų džihadistų išpuolių, nuo 2015 metų nusinešusių daugiau kaip 250 žmonių gyvybių.

„Ši vieta – pačiame Liono centre, didelėje gatvėje“, – BFM sakė už saugumą atsakingas miesto mero pavaduotojas Jeanas-Yves'as Secheresse (Žanas Ivas Zekeresė).

„Šios teritorijos budriai saugomos, juose nuolat būna policija“, taip pat patruliuoja kariai, dalyvaujantys ilgalaikėje antiteroristinėje operacijoje, pridūrė jis.

Lionas yra trečias pagal dydį Prancūzijos miestas. Kartu su dideliais priemiesčiais jo gyventojų skaičius yra 2,3 milijono.

Vėliausia ataka, per kurią buvo detonuota paliktame pakete padėta bomba, Prancūzijoje buvo įvykdyta 2007 metų gruodį. Tąsyk sprogimas Paryžiuje prie vienos advokatų kontoros užmušė vieną žmogų ir dar vieną sužeidė. Policija šio išpuolio kaltininkų nesugebėjo nustatyti.

GALERIJA

  • Po sprogdinimo Lione policija ieško įtariamojo
  • Po sprogdinimo Lione policija ieško įtariamojo
  • Po sprogdinimo Lione policija ieško įtariamojo
  • Po sprogdinimo Lione policija ieško įtariamojo
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

ACH tas poLyt.korektiškumas: "Teisingumo ministrė Nicole Belloubet (Nikol Belubė) sakė televizijai BFM, kad kol kas per anksti teigti, jog šis sprogdinimas buvo „teroro aktas“..." - sprogstamasis įrenginys su 'žalojančiais elementais' ("į sprogstamąjį įtaisą buvo pridėta „medvaržčių arba varžtų“. Bomba, padėta prie vienos kepyklėlės netoli judrios sankryžos, detonavo 17 val. 30 min. vietos"), padėtas judriausioje vietoje didžiausio aktyvumo metu ir - 'tai TIK buitinis incidentas'. :/

Anonimas

Ir vel sakys,kad musulmonai nekalti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS