Paryžiaus apylinkėse automobiliui įsirėžus į piceriją žuvo mergaitė | Diena.lt

PARYŽIAUS APYLINKĖSE AUTOMOBILIUI ĮSIRĖŽUS Į PICERIJĄ ŽUVO MERGAITĖ

  • 2

Prancūzijoje į rytus nuo Paryžiaus automobiliui pirmadienio vakarą įsirėžus į vieną piceriją žuvo mergaitė, bet tyrėjai nurodė, kad jaunas mašinos vairuotojas tokiu būdu mėgino nusižudyti, tad šis incidentas nėra susijęs su terorizmu.

Ši nelaimė įvyko Set Sortso miestelyje už 55 km į rytus nuo sostines. Vienas tyrimui artimas šaltinis sakė, kad tyrėjai „atmetė terorizmo prielaidą“.

Automobilio vairuotojas „nesėkmingai mėgino nusižudyti (sekmadienį) ir nusprendė pabandyti dar kartą tokiu būdu“, pridūrė šaltinis. Įtariamasis buvo sulaikytas.

Mo miesto prokuratūra irgi atmetė terorizmo versiją.

„Nėra jokių abejonių, kad jis tai padarė savanoriškai“, – sakė prokuroro pavaduotojas Ericas de Valroger (Erikas de Valrožė). Jis pridūrė, kad „labai tikėtina“, jog vairuotojas buvo apsvaigęs nuo alkoholio arba narkotikų.

Prancūzijos vidaus reikalų ministerijos atstovas Pierre'as-Henry Brandet (Pjeras Anri Brandė) sakė, kad per šį išpuolį žuvo 13-metė. Anksčiau skelbta, kad auka buvo aštuonmetė.

Be to, dar keturi žmonės buvo sunkiai sužeisti.

1985 metais gimęs vairuotojas „nėra žinomas žvalgybos tarnyboms ir nebuvo teistas“, sakė P.-H.Brandet.

Vienas iš keturių sužeistųjų – žuvusios mergaitės jaunesnis brolis, pažymėjo policija.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pareiškė užuojautą ir nurodė mintyse esantis su aukomis bei jų artimaisiais.

Prancūzijoje pastaruoju metu buvo įvykdytos kelios su terorizmu susijusios atakos, per kurias automobiliai būdavo panaudojami kaip ginklai.

Rugpjūčio 9 dieną Paryžiaus vakariniame priemiestyje Levelua-Perė išsinuomotas automobilis BMW rėžėsi į grupę karių prie vietos kareivinių. Per šį incidentą buvo sužeisti šeši kariai. Įtariamas užpuolikas, 36 metų alžyrietis, vėliau buvo pašautas per dramatiškas automobilių gaudynes.

Per pirmadienio vakarą įvykusį incidentą taip pat buvo pasinaudota automobiliu BMW.

Nuo 2015 metų sausio Prancūzijoje per džihadistų išpuolius žuvo daugiau kaip 230 žmonių.

Nuo 2015 metų lapkričio, kai per džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ atakas Paryžiuje žuvo 130 žmonių, šalyje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis, tebegaliojanti iki šiol.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vladas

Apie rasizma neuzsimena,matyt baltaode uzmuse.

...

VĖL tie 'atbėgėliai'?.. kiek jau jų pas mus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS