Gaisro Prancūzijoje aukų skaičius išaugo iki vienuolikos | Diena.lt

GAISRO PRANCŪZIJOJE AUKŲ SKAIČIUS IŠAUGO IKI VIENUOLIKOS

Po gaisro rytų Prancūzijoje esančiame pastate, kur atostogavo grupė neįgaliųjų, patvirtinta 11 žmonių žūtis.

Anksčiau skelbta apie devynis žuvusiuosius.

Prancūzijos rytuose esančiame Vincenheime iš suniokoto pastato išnešant lavonus, ministrė pirmininkė Elisabeth Borne (Elizabet Born) įvykio vietoje išreiškė liūdesį dėl nelaimės.

Vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas) socialiniame tinkle „X“ parašė, kad „anksti ryte gaisras kilo neįgaliesiems skirtoje įstaigoje“ nedideliame Vincenheimo miestelyje, esančiame netoli sienos su Vokietija.

Vietos priešgaisrinė tarnyba naujienų agentūrai AFP sakė, kad apie gaisrą Vincenheime jiems pranešta apie 6 val. 30 min. vietos (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Pasak ugniagesių, patalpas nuomojosi asociacija, padedanti neįgaliesiems.

Vietos valdžia anksčiau skelbtame pareiškime nurodė, kad 17 žmonių buvo evakuoti. Vienas asmuo paguldytas į ligoninę, o kitam suteikta pagalba dėl patirto šoko.

Priežastis – neaiški

Vietos administracijos generalinis sekretorius Christophe'as Marot (Kristofas Maro) transliuotojui „France Info“ sakė, kad tai buvo grupė suaugusiųjų, turinčių nedidelę protinę negalią. Jis teigė, kad tarp dingusiais laikytų asmenų buvo 10 neįgaliųjų ir vienas grupę lydėjęs asmuo.

Ši grupė gyveno Prancūzijos rytuose esančiame Nansi mieste, sakoma Aukštutinio Reino prefektūros pranešime.

Pasak Ch. Marot, beveik neabejojama, kad dingusieji buvo degančiame pastate ir negalėjo pabėgti. Pirmame aukšte buvusieji galėjo greitai išeiti iš patalpų, bet viršuje buvę žmonės to padaryti negalėjo, sakė jis.

Ch. Marot teigė, kad nėra jokių duomenų apie gaisro priežastis, ir pridūrė, kad tyrimą pradės regiono prokurorai.

„Pastatas buvo naudojamas (...) jų atostogoms“, – priduriama jame.

Priešgaisrinė tarnyba, siekdama suvaldyti gaisrą ir suteikti pagalbą nukentėjusiesiems, atsiuntė 76 ugniagesius, keturis ugniagesių automobilius ir keturis greitosios pagalbos automobilius. Taip pat buvo pasitelkta 40 policijos pareigūnų.

Pareiškime teigiama, kad gaisras buvo greitai suvaldytas.

Prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) socialiniame tinkle „X“ parašė: „Vincenheime liepsnos nusiaubė būstą, kuriame buvo apgyvendinti neįgalieji ir juos lydintys asmenys. Mano mintys šios tragedijos akivaizdoje yra su aukomis, sužeistaisiais ir jų šeimomis. Dėkoju mūsų saugumo pajėgoms ir gelbėjimo tarnyboms.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

kas cia per skaiciavimai rasykit konkreciai 9 ar 10 o gal dar sugalvosit po pusiuke siame klonu durnyne ne stebuklas z=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS