Prancūzijoje koronaviruso epidemijos aukų skaičius artėja prie 15 tūkst. | Diena.lt

PRANCŪZIJOJE KORONAVIRUSO EPIDEMIJOS AUKŲ SKAIČIUS ARTĖJA PRIE 15 TŪKST.

Prancūzija pranešė apie 574 naujuoju koronavirusu užsikrėtusių asmenų mirtis per pastarąją parą, o bendras aukų skaičius išaugo iki 14 967, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Ligoninėse mirė 335 žmonės (sekmadienį – 315), o dar 239 mirties atvejai užfiksuoti slaugos namuose.

Šalyje penktą dieną iš eilės mažėjo koronavirusu užsikrėtusių pacientų, kuriems reikalinga intensyvioji terapija. Sunkios būklės pacientų buvo 6 821 – 24 mažiau nei ankstesnę dieną. Šis skaičius laikomas svarbiu rodikliu, atspindinčiu koronavirusinės infekcijos COVID-19 protrūkio dinamiką.

Šie duomenys buvo pateikti prieš prezidentui Emmanueliui Macronui (Emaniueliui Makronui) per televiziją paskelbiant apie naują karantino priemonių, įvestų kovo 17-ąją, pratęsimą. Gyventojai turės likti namuose, o ne pačios būtiniausios įmonės – nedirbti iki gegužės 11-osios.

Sveikatos apsaugos ministerija patvirtino, kad epidemijos kreivė yra pasiekusi „aukštą plokštumą“. Iki šiol Prancūzijoje yra užregistruota daugiau kaip 98 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

Vis tik tikrasis skaičius tikriausiai yra didesnis, nes testai atliekami tik asmenims, kuriems pasireiškia sunkūs simptomai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS