Prancūzijoje po futbolo aistruolių riaušių suimti 282 žmonės | Diena.lt

PRANCŪZIJOJE PO FUTBOLO AISTRUOLIŲ RIAUŠIŲ SUIMTI 282 ŽMONĖS

Prancūzijoje iš viso 282 žmonės buvo suimti po neramumų, išprovokuotų Alžyro futbolo rinktinės pergalės per Afrikos šalių turnyro finalą, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Sekmadienio pavakare per Afrikos Tautų taurės pusfinalį Alžyrui rezultatu 2:1 įveikus Nigerijos vienuolikę daugelyje Prancūzijos miestų kilo audringos linksmybės, kai kur peraugusios į sirgalių siautėjimą, nurodė VRM.

Daug riaušininkų buvo sulaikyti, iš jų 249 žmonėms buvo skirtas areštas, pridūrė ministerija.

Kai kurie areštai taip pat buvo susiję su sekmadienį Prancūzijoje švęstos Bastilijos paėmimo dienos renginiais.

Sekmadienį futbolo aistruoliai sukėlė neramumų Paryžiuje, Marselyje ir Lione. Prancūzijos sostinės centre esančiame Eliziejaus Laukų prospekte kilus susirėmimų tarp sirgalių ir policijos buvo areštuota 50 žmonių.

Rytiniame Liono mieste praeitą naktį buvo padegta dešimtys automobilių.

Vidaus reikalų ministras Christophe'as Castaneras (Kristofas Kastaneras) pirmadienį gyrė policiją ir ugniagesius už „greitą reakciją ir profesionalumą, [padėjusius] suvaldyti smurtą ir [sulaikyti] kaltininkus“.

Ketvirtadienį Alžyrui įveikus Dramblio Kaulo Kranto rinktinę ir išėjus į pusfinalį aistruoliai taip pat siautėjo Paryžiaus centre ir nusiaubė parduotuvių.

Tą pačią dieną pietiniame Monpeljė mieste vienas alžyriečių komandos šalininkas, šventęs savo komandos pergalę, važiuodamas dideliu greičiu nesuvaldė automobilio ir rėžėsi į vienos šeimos narius. Per incidentą žuvo moteris ir buvo sunkiai sužeistas jos kūdikis.

Paryžiuje ir Marselyje gyvena didelės alžyriečių kilmės žmonių bendruomenės.

GALERIJA

  • Prancūzijoje po futbolo aistruolių riaušių suimti 282 žmonės
  • Prancūzijoje po futbolo aistruolių riaušių suimti 282 žmonės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS