Prancūzijoje traukiniui įsirėžus į automobilį žuvo keturi žmonės | Diena.lt

PRANCŪZIJOJE TRAUKINIUI ĮSIRĖŽUS Į AUTOMOBILĮ ŽUVO KETURI ŽMONĖS

  • 1

Prancūzijos rytuose pirmadienį žuvo trys vaikai ir vienas suaugęs žmogus traukiniui pervažoje įsirėžus į jų automobilį, pranešė vietos miestelio meras.

Per pirmadienio avariją Avnė Val d'Ore Marnos regione taip pat buvo nesunkiai sužeisti keturi regioninio traukinio keleiviai, o jo mašinistas patyrė šoką, įvykio vietoje naujienų agentūrai AFP sakė meras Philippe'as Maussire'as (Filipas Mosiras).

Pasak jo, pradiniai požymiai rodo, kad vaikų auklės vairuojamas automobilis su trimis keleiviais vaikais įvažiavo į pervažą tokiu metu, kai ji jau buvo uždaryta.

Tarp Reimso ir Epernė Šampanės regione kursavęs traukinys įsirėžė į automobilį, pridūrė meras.

Ph. Maussire'as sakė, kad vyriausiam iš žuvusių vaikų buvo maždaug 10 metų, o likę du buvo „labai jauni“.

Prancūzijos geležinkelių bendrovės SNCF atstovas, kad incidento metu pervaža buvo uždaryta, o apie jokius „gedimus“ kompanija nežinojo.

Kaip sakė SNCF pareigūnas Patrickas Jeantet (Patrikas Žantė), užtvara „nusileidžia automatiškai, kai artinasi traukinys“. Jis pridūrė, kad pervaža, kurioje įvyko nelaimė, nebuvo didelės rizikos zonoje.

Prancūzijos susisiekimo ministrė Elisabeth Borne (Elizabet Born) anksčiau šiemet paskelbė planus didinti saugumą geležinkelio pervažose ir apriboti greitį šalia kai kurių iš jų. Prancūzijoje yra apie 14,5 tūkst. geležinkelio pervažų.

Pernai Prancūzijos geležinkelio pervažose žuvo 16 žmonių, o 2017-aisiais – 42.

GALERIJA

  • Prancūzijoje traukiniui įsirėžus į automobilį žuvo keturi žmonės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Ech: "vaikų auklės vairuojamas automobilis su trimis keleiviais vaikais įvažiavo į pervažą tokiu metu, kai ji jau buvo uždaryta" - boba už vairo, ir - dar ko gero - 'atbėgėlė'. :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS