Prancūzijos kalėjime „radikalizuotas“ kalinys užpuolė peiliu sargybinius | Diena.lt

PRANCŪZIJOS KALĖJIME „RADIKALIZUOTAS“ KALINYS UŽPUOLĖ PEILIU SARGYBINIUS

  • 0

Viename šiaurės vakarų Prancūzijos kalėjime per antradienį įvykdytą ataką, tiriamą kaip teroro išpuolis, kalinys sunkiai sužalojo du sargybinius.

27 metų kalinys, laikomas „radikalizuotu“ islamistu, užpuolė kalėjimo darbuotojus šaukdamas „Allahu Akhbar“ („Dievas visų didesnis“), naujienų agentūrai AFP pranešė šios pataisos įstaigos personalui atstovaujantis Alassanne'as Sallas (Alasanas Salas).

Vėliau vyras užsidarė viename iš kambarių su savo žmona, kuri jį lankė griežtojo režimo kalėjime Normandijos Kondė prie Sarto komunoje, sakoma Teisingumo ministerijos paskelbtame pareiškime.

„Tai tikrai buvo pasikėsinimas nužudyti. Visur buvo kraujo. Šeimos narių lankymo sektorius pavirto mūšio lauku“, – sakė A. Sallas iš profesinės sąjungos „Force ouvriere“.

Jis pridūrė, kad vienam iš sargybinių buvo sunkiai sužalota krūtinė, o antram buvo durta į veidą ir nugarą.

Ataka įvyko šeimos narių lankymo sektoriuje, kur 30 metų laisvės atėmimo bausmę už mirtį lėmusį pagrobimą, ginkluotą apiplėšimą ir terorizmo skatinimą atliekantį kalinį lankė jo sutuoktinė.

Anot Teisingumo ministerijos, į kalėjimą tučtuojau buvo išsiųstas policijos pajėgų pastiprinimas.

Šią ataką tiria Paryžiaus magistratai, besispecializuojantys kovoje su terorizmu, o tai reiškia, kad incidentas priskiriamas teroro išpuoliams.

Prancūzijoje nuo 2015 metų ne kartą nukentėjo nuo musulmonų ekstremistų. Šalyje paskelbtas aukštas terorizmo pavojaus lygis nerimaujant, kad iš Sirijos gali sugrįžti džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS