Pranešė apie atakas Kryme: aplink tiltą – dūmai | Diena.lt

PRANEŠĖ APIE ATAKAS KRYME: APLINK TILTĄ – DŪMAI

  • 0

Ant Krymo tilto, jungiančio okupuotą pusiasalį su Rusijos Federacijos teritorija, nuaidėjo sprogimai, praneša UNIAN.

Informacija išplito telegramo kanale „Crimean Wind Telegram“. Teigiama, kad eismas Krymo tiltu laikinai blokuojamas, nes tiltas – rimtai apgadintas. Tačiau Rusija tai neigia.

Telegrame nuolat talpinamos nuotraukos ir vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kad aplink tiltą kyla tiršti dūmai. Okupacinė Rusijos valdžia skelbia apie numuštas dvi ukrainiečių raketas.

„Kerčės sąsiaurio teritorijoje oro gynybos pajėgos numušė dvi priešo raketas. Krymo tiltas nebuvo apgadintas. Prašau išlikti ramiems ir pasitikėti tik oficialiais informacijos šaltiniais“, – tikino Krymo vadovas Sergejus Aksionovas.

S. Aksionovo patarėjas Olegas Kriučkovas tvirtina, kad dūmai aplink tiltą yra tik „specialiųjų tarnybų surengta dūmų uždanga“, o ne pasekmės. Tuo tarpu vietiniai gyventojai pranešė, kad prie Krymo tilto atskubėjo pakrančių apsaugos valtys, buvo išsiųsti sraigtasparniai.

Išpuoliai prie Krymo tilto. Ką reikia žinoti?

Išpuoliai ant Krymo tilto, jungiančio pusiasalį su Rusijos Federacijos teritorija, vyko jau du kartus. Pirmasis iš jų – 2022 metų spalio 8 dieną. O liepos 17 d. buvo sunaikinta šio tilto, kuria juda motorinės transporto priemonės, dalis.  Tada Krymo totorių bendruomenės pirmininkas Refatas Chubarovas prognozavo, jog pastato laukia trečias smūgis ir jis jo neatlaikys.

Po antrojo incidento okupantai tiltą papildomai aptvėrė specialiomis apsaugos priemonėmis, kurių veiksmingumu suabejojo ​​karo ekspertai.

Gairės: karas Ukrainoje, Krymo tiltas, dūmai, raketos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS