Prie Graikijos krantų nuskendus laivui žuvo 59 migrantai, 100 išgelbėta | Diena.lt

PRIE GRAIKIJOS KRANTŲ NUSKENDUS LAIVUI ŽUVO 59 MIGRANTAI, 100 IŠGELBĖTA

  • 1

Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, kad ankstų trečiadienį prie Peloponeso apvirtus ir nuskendus laivui žuvo 59 migrantai, o dar apie 100 buvo išgelbėti.

Nelaimė įvyko tarptautiniuose vandenyse Jonijos jūroje, kur buvo pradėta plataus masto gelbėjimo operacija, kurią sunkina smarkus vėjas, anksčiau pranešė pakrančių apsaugos tarnyba.

Be karinių jūrų pajėgų laivų, operacijoje dalyvauja kariuomenės lėktuvas ir sraigtasparnis, taip pat šeši kiti regione esantys laivai.

„Nuo ankstyvo trečiadienio ryto prie Pilo vyksta plataus masto gelbėjimo operacija po to, kai apvirto žvejybos laivas, kuriame buvo daug migrantų“, – sakė pakrančių apsaugos tarnyba.

Išgelbėtieji nuvežti į Kalamatą, o keturi sunkios būklės žmonės sraigtasparniu buvo nugabenti į ligoninę.

Pakrančių apsauga teigė, kad antradienio popietę laivą pastebėjo Europos agentūros „Frontex“ stebėjimo orlaivis, tačiau keleiviai atsisakė bet kokios pagalbos.

Vėliau ji pranešė, kad nė vienas laive buvęs asmuo nedėvėjo gelbėjimosi liemenės. Kol kas nepranešama, iš kokių šalių yra tie migrantai.

Pasak pareigūnų, migrantai greičiausiai išvyko iš Libijos ir keliavo į Italiją.

Taip pat trečiadienį Graikijos uosto policija pranešė, kad prie Kretos pakrančių apsaugos patrulis išgelbėjo į nelaimę patekusį burlaivį su maždaug 80 migrantų ir nuvilko jį į uostą.

Graikija, Italija ir Ispanija jau seniai yra pagrindinės vietos, kuriose išsilaipina dešimtys tūkstančių žmonių, pasiekiančių Europą iš Afrikos ir Artimųjų Rytų.

Graikija taip pat susiduria su vis dažnesniais bandymais kirsti sieną iš Turkijos pietiniais maršrutais ties Kikladų salomis ir link Peloponeso pusiasalio, tikėdamasi išvengti patrulių šiaurinėje Egėjo jūros dalyje.

Gelbėjimo operacijos yra įprastas reiškinys, tačiau praėjusį mėnesį Graikijos vyriausybė patyrė tarptautinį spaudimą dėl vaizdo įrašų, kuriuose, kaip pranešama, matyti, kaip jėga apgręžiami jūroje dreifuojantys migrantai.

Graikija ir kitos Europos Sąjungos valstybės narės pietiniame ir pietrytiniame bloko pakraštyje teigia, kad joms nepagrįstai pavesta valdyti atvykstančių dokumentų neturinčių migrantų srautus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ai

nelabai suprantu kam juos gelbeti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS