Prie Ispanijos krantų rasti 8 žuvę migrantai, tarp jų vaikas | Diena.lt

PRIE ISPANIJOS KRANTŲ RASTI 8 ŽUVĘ MIGRANTAI, TARP JŲ VAIKAS

Į pietines Ispanijos pakrantes per pastarąsias dvi dienas buvo išmesti aštuonių migrantų, tarp jų trijų moterų ir vaiko, palaikai, antradienį pranešė vietos pareigūnai.

„Nuo sekmadienio iki antradienio ryto pakrantėse rasti aštuoni lavonai... iš vienos ar daugiau valčių“, – paskelbė Almerijos pareigūnai. Nurodoma, kad žuvę migrantai rasti 20 km ruože ir kad policija atlieka tyrimą.

Tų migrantų valtys tikriausiai išplaukė iš Maroko ar Alžyro. Tai mažiausiai 200 km kelionė per vakarinę Viduržemio jūros dalį, siekiant nuplaukti į Europą.

Šiemet jau 10 701 migrantas jūra pasiekė pagrindinės Ispanijos teritorijos dalies pietines pakrantes ar Balearų salas – 1 680 daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį, rodo Vidaus reikalų ministerijos rugsėjo 14 dienos duomenys.

Tarptautinė migracijos organizacija (TMO) nurodo, kad nuo metų pradžios bandydami pasiekti Europą žuvo mažiausiai 238 migrantai.

Atskirai 11 060 migrantų šiemet sugebėjo iš Vakarų Afrikos pakrančių pasiekti Atlanto vandenyne esančias Ispanijos Kanarų salas. Pernai per tą patį laikotarpį tokių migrantų buvo 5 090.

Pasak ispanų nevyriausybinės organizacijos „Caminando Fronteras“, stebinčios migrantų jūroje nelaimės signalus, šiemet šiame itin pavojingame Atlanto migracijos kelyje žuvo ar dingo per 2 tūkst. žmonių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kaunas

>>>>>dabar skaiciuoja savanorishkai vykstancius i svetimas valstybes juoduosius ;;o ar visi prievarta tremti i shiaures ledjurio zona Rusijoje lietuviai,latviai estai ,totoriai??? ar visi suskaiciuoti ??tinkamai apraudoti ir palaidoti??? neturime ,,ka apraudoti ?? juk prievarta buvo trememi ... Sodoma ...Nesuskaiciuoti,neapraudoti vargshai musu tevynainiai,,,,niekam nelipo ant sprando,,,bet juos grudo lauk is tevynes

Kaunas

..nuotykiu ieskotojai ;;;ar jie mato save veidrodyje??? Dirbti tai jie nesugeba.. O vyksta lyg i pasivaikshciojima Laisves AlejA... vyksta pas zmones apie kuriuos jie nieko nezino ir atrodo zinoti nenori;;;na,kaip visi okupantai,",,;;;atejau nugalejau .isirangiau,,,,,psislinkite""" biauru.Trumparegishka ...feee

o

genocidas vyksta visais betkokiais kanalais tai ir yra svabpopuliacijos mazinimas============
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS