Prie Kanarų salų apvirtus migrantų laiveliui žuvo aštuoni žmonės | Diena.lt

PRIE KANARŲ SALŲ APVIRTUS MIGRANTŲ LAIVELIUI ŽUVO AŠTUONI ŽMONĖS

Prie Ispanijai priklausančių Kanarų salų Atlanto vandenyne apvirtus laiveliui, kuriuo plaukė maždaug 30 migrantų, žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, pranešė gelbėjimo tarnybos.

Po antradienį vakare prie Orsolos žvejų kaimo Lansarotės salos šiaurėje įvykusios nelaimės gelbėtojai ieško kitų galimų aukų.

„Laivelis apvirto maždaug 19 val. 30 min., artėdamas prie kranto“, – sakė gelbėjimo tarnybų atstovė.

Ji nurodė, kad penki laivelyje buvę žmonės pasiekė krantą, o dar 15 buvo išgelbėti.

Lansarotės gelbėjimo ir saugumo tarnybų vadovas Enrique Espinosa sakė, kad buvo paimti dar du žuvusieji ir kad šiuo metu žinoma apie 28 išgyvenusius žmones. Pasak jo, nuogąstaujama, kad galėjo žūti dar trys žmonės.

Per vienus metus Kanarų salas pasiekė daugiau kaip 18 tūkst. migrantų, maždaug du trečdaliai iš jų – per pastaruosius kelis mėnesius. Migrantai ryžtasi pavojingoms kelionėms laiveliais iš Afrikos pakrančių.

Ispanijos socialistų vyriausybė praėjusią savaitę paskelbė planus įkurti stovyklas maždaug 7 tūkst. žmonių ir pradėti diplomatinę kampaniją įvairiose Afrikos valstybėse siekiant pažaboti migrantų srautą į šias atostogų salas.

Per 2006 metų krizę Kanarų salas pasiekė 30 tūkst. migrantų ir tai paskatino Ispaniją stiprinti patruliavimą ir pasirašyti susitarimus dėl repatrijavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS