Prie Nigerijos krantų užpultas laivas: septyni rusai ir ukrainietis paimti įkaitais | Diena.lt

PRIE NIGERIJOS KRANTŲ UŽPULTAS LAIVAS: SEPTYNI RUSAI IR UKRAINIETIS PAIMTI ĮKAITAIS

  • 1

Prie Nigerijos krantų buvo užpultas prekinis laivas, o jo įgula – septyni rusai ir vienas ukrainietis – buvo paimta įkaitais, trečiadienį pranešė diplomatai Maskvoje ir Kijeve.

„Remiantis Rusijos ambasados Abudžoje pateikta informacija, buvo įvykdytas ginkluotas užpuolimas prieš vokiečių kompanijai „Briese Schiffahrt“ priklausantį krovininį laivą „BBC Caribbean“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

„Septyni Rusijos piliečiai, laivo įgulos nariai, buvo paimti įkaitais“, – nurodoma jame ir priduriama, kad Rusijos diplomatai palaiko ryšį su Nigerijos pareigūnais, ieškančiais dingusio laivo.

Tuo metu vienas Kijevo pareigūnas pranešė, kad laive taip pat buvo vienas Ukrainos pilietis.

„Kol kas pagrobėjai nepateikė jokių reikalavimų, ir mes nežinome, kur yra pagrobti jūreiviai“, – sakė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos konsulinio skyriaus pareigūnas Vasylis Kyrylyčas.

Sausųjų krovinių laivas „BBC Caribbean“ plaukioja su Antigvos ir Barbudos vėliava, rašoma kompanijos interneto svetainėje.

Laivų judėjimą stebintis tinklapis „Marine Traffic“ pranešė, kad vasario 4 dieną „BBC Caribbean“ išplaukė iš Dualos uosto Kamerūne į Las Palmasą Ispanijoje.

Tinklapis pranešė, šį laivą Gvinėjos įlankoje buvo užpuolę motorine valtimi priplaukę piratai, tačiau nuo jų buvo atsišaudyta, ir laivas tęsė kelionę į vakarus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Bandis

Kada uzsibaigs tu juodasikniu savivale?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS