Prieš karą pasisakęs Rusijos pareigūnas traukiasi iš posto: mintimis esu su Ukrainos civiliais | Diena.lt

PRIEŠ KARĄ PASISAKĘS RUSIJOS PAREIGŪNAS TRAUKIASI IŠ POSTO: MINTIMIS ESU SU UKRAINOS CIVILIAIS

Buvęs Kremliaus padėjėjas, buvęs vicepremjeras Arkadijus Dvorkovičius, kuris yra vienas iš nedaugelio Rusijos karinį puolimą Ukrainoje sukritikavusių rusų pareigūnų, penktadienį atsistatydino iš Skolkovo fondo pirmininko pareigų.

2010 metais įsteigtas Skolkovo fondas turi diversifikuoti Rusijos ekonomiką, dabar didele dalimi grindžiamą nafta ir dujomis, skatinti startuolius ir netoli Maskvos sukurti rusiškąją Silicio slėnio versiją.

„Arkadijus Dvorkovičius nusprendė atsisakyti Skolkovo fondo pirmininko įgaliojimų ir sutelkti dėmesį į švietimo projektų vystymą“, – sakoma penktadienį paskelbtame fondo pareiškime.

49 metų A. Dvorkovičius ilgus metus dirbo Rusijos vyriausybėje, yra buvęs Kremliaus padėjėju, vicepremjeru. Minimam fondui jis vadovavo nuo 2018 metų.

Dvidešimt trečioji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Jis nesakė, kodėl traukiasi, bet gyrė fondą už paramą „daugybės sėkmingų startuolių“ plėtrai.

„Skolkovo [fondas] visuomet buvo inovacijų Rusijoje priešakyje, o šiandien, esu tikras, dės visas pastangas, kad mūsų šalis susikurtų savo konkurencingą ekonomiką“, – sakė jis.

Fondo direktorių tarybos pirmininkas Igoris Šuvalovas pažymėjo, jog A. Dvorkovičius taip pat vadovauja Tarptautinei šachmatų federacijai (FIDE) ir mano, kad „esamomis aplinkybėmis neįmanoma“ užimti abu postus.

A. Dvorkovičius yra vienas iš nedaugelio Rusijos pareigūnų, viešai pasmerkusių karą, Maskvos vadinamą „specialia karine operacija“ Ukrainoje.

Šios savaitės interviu JAV žurnalui „Mother Jones“ A. Dvorkovičius sakė: „Karai yra blogiausi dalykai... gyvenime. Taip pat ir šis karas.“

Mintimis esu su Ukrainos civiliais.

„Mintimis esu su Ukrainos civiliais“, – sakė A. Dvorkovičius.

Jis taip pat vadovauja vieno didžiausių Rusijos bankų „Rosselchozbank“ priežiūros tarybai.

Penktadienį Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sakė, kad dėl A. Dvorkovičiaus posto „Rosselchozbank“ turi spręsti jis pats ir bankas.

Valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ aukšto rango narys Andrejus Turčakas anksčiau sakė, kad A. Dvorkovičius turėtų būti atleistas iš posto Skolkovo fonde.

Jis apkaltino A. Dvorkovičių veikiant „priešo naudai“.

Šią savaitę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas svarbioje kalboje gynė savo taktiką Ukrainoje ir smerkė „nacionalinius išdavikus“. Jis sakė, kad šalį sustiprins „natūralus ir būtinas visuomenės apsivalymas“.

Gairės: Arkadijus Dvorkovičius, karas Ukrainoje, traukiasi iš pareigų
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS