Prorusiški separatistai: Kyjivas apšaudo civilius vakarietiškais ginklais | Diena.lt

PRORUSIŠKI SEPARATISTAI: KYJIVAS APŠAUDO CIVILIUS VAKARIETIŠKAIS GINKLAIS

Ketvirtadienį prorusiški Rytų Ukrainos separatistai apkaltino Kyjijvo kariuomenę apšaudžius civilius pažangiomis daugkartinio raketų paleidimo sistemomis ir haubicomis, kurias neseniai gavo iš Vakarų valstybių.

Jungtinės Valstijos birželio pradžioje paskelbė, kad pristatys Ukrainai kelis raketų paleidimo įrenginius „M142 HIMARS“, jų nuotolis viršija rusiškos ir sovietinės gamybos atitikmenų, kad Kyjivo kariuomenė galėtų naikinti priešo pajėgas pati likdama nepasiekiama. Kelios Europos šalys, įskaitant Prancūziją ir Vokietiją, pastarosiomis savaitėmis taip pat tiekė Ukrainai sunkiąsias haubicas.

„Naujosios haubicos ir HIMARS jau veikia prieš civilius mūsų teritorijos gyventojus“, – Rusijos naujienų agentūroms sakė Luhansko srities separatistų vidaus reikalų viceministras Romanas Vedmedenka, niekuo nepagrįsdamas savo kaltinimų. „Iš Europos nuolat plūsta nauji ginklai“, – pridūrė jis.

Nepriklausomai patikrinti šių teiginių neįmanoma. Prorusiški separatistai nuolat kaltina Ukrainos pajėgas civilių apšaudymu jų kontroliuojamose teritorijose. Vasario pabaigoje Rusija pradėjo didelę karinę operaciją Ukrainoje, vėliau sutelkė puolimą pietuose ir rytiniame Donbase, ten su Kyjivo pajėgomis kovoja prorusiški separatistai. Pastarosiomis savaitėmis šis konfliktas buvo paženklintas itin destruktyvių artilerijos mūšių, dėl kurių griuvėsiais virto keli miestai, įskaitant Sjeverodonecką Luhansko srityje, praėjusią savaitę Maskvos pajėgos jį užėmė.

Gairės: karas Ukrainoje, Kyjivas, vakarietiški ginklai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS