Protestų dieną Maskvoje bus apribotas pėsčiųjų judėjimas ir uždarytos kelios metro stotys | Diena.lt

PROTESTŲ DIENĄ MASKVOJE BUS APRIBOTAS PĖSČIŲJŲ JUDĖJIMAS IR UŽDARYTOS KELIOS METRO STOTYS

Maskvos centre sekmadienį, antivyriausybinių protestų dieną, bus apribotas pėsčiųjų judėjimas ir uždarytos kelios metropoliteno stotys, pranešė Rusijos vidaus reikalų ministerijos Maskvos vyriausiosios valdybos spaudos tarnyba.

„Dėl visuomenės informavimo priemonių ir internete skleidžiamų raginimų dalyvauti neteisėtose akcijose informuojame, kad 2021 metų sausio 31 dieną Maskvos centrinėje dalyje bus nustatyti pėsčiųjų judėjimo apribojimai“, – žurnalistams sakė sostinės policijos atstovai.

Be to, nuo sekmadienio ryto iki atskiro policijos sprendimo neveiks septynios centrinės metropoliteno stotys.

Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno komanda paragino rusus sekmadienį surengti naujų mitingų, kviesdami jo šalininkus Maskvoje sekmadienį vidurdienį (11 val. Lietuvos laiku) susirinkti prie Federalinės saugumo tarnybos (FSB) būstinės Lubiankos aikštėje ir Senojoje aikštėje, kur įsikūrę prezidento administracijos biurai.

Dešimtys tūkstančių rusų praėjusį savaitgalį išėjo į gatves paremti šalies aršiausio prezidento Vladimiro Putino kritiko, kuris pernai buvo apnuodytas nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Po šeštadienio mitingų visoje Rusijoje iš viso buvo sulaikyta per 4 000 protestuotojų, o po demonstracijų buvo iškelta virtinė baudžiamųjų bylų.

Artimiausiems įkalinto A. Navalno bendražygiams naujų antivyriausybinių mitingų išvakarėse buvo paskirtas namų areštas, o Rusijos valdžia penktadienį perspėjo, kad protestuotojams gali būti pareikšti kaltinimai dėl dalyvavimo „masiniuose neramumuose“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Lazdų piemenims, į Sibirą Nasralno sėbrus !

Anonimas

Prakeikta salis.

PER ŠVELNIAI RUSIJOJE ELGIAMASI

Akivaizdžiai, tas NASRALNAS paruoštas ir finansuojamas iš už Atlanto. Tai, paprasčiausias savo Tėvynės IŠDAVIKAS. O išdavikams ir juos remiantiems, turėtų būti žymiai griežtesnės priemonės. Amerikoje - tik pakėlus ranką prieš policininką - gautum kulką į kaktą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS