Per protestus Honkonge – vienos nusikaltėlių grupės smurtas | Diena.lt

PER PROTESTUS HONKONGE – VIENOS NUSIKALTĖLIŲ GRUPĖS SMURTAS

Pirmadienį Honkonge kilo didelis pasipiktinimas – vėlyvą sekmadienį taikius demokratiją palaikančius protestuotojus užpuolė grupė nusikaltėlių. Po susidūrimo dešimtys žmonių buvo sužeisti, vienas kritinės būklės.

Grupė vyrų, dauguma dėvėję baltus marškinėlius, nešėsi vėzdus, lazdas, metalinius strypus. Jie užsipuolė taikius protestuotojus, kai šie apsisuko eiti iš sekmadienį vykusio protesto.

Įrašuose iš incidento, gyvai transliuotuose feisbuke, matyti vyrai, mušantys keletą protestuotojų ir žurnalistų Yuen Longo metro stotyje. Įraše girdėti šaukiantys žmonės ir matyti kraujo balos.

Ligoninės atstovai sakė, kad per išpuolį buvo sužeisti 45 žmonės, vienas yra kritinės būklės, o kiti penki – rimtai sužaloti.

Kai kurie kritikai užsipuolė miesto policijos pajėgų atstovus, esą policijai atvažiuoti į metro stotį, kurioje įvyko incidentas, prireikė daugiau nei valandos. Taip pat policija nesulaikė ginkluotų vyrų, kurie gatvėse aplink stotį išbuvo iki pat pirmadienio ryto.

Kai kurie baltus marškinėlius vilkintys vyrai buvo nufilmuoti išvažiuojantys su automobiliais, kurie turėjo žemyninės Kinijos mašinos numerius.

Po naujos smurto bangos Honkonge Taivano užsienio reikalų ministras pirmadienį sakė, kad Honkonge turėtų būti surengti tikri demokratiniai rinkimai. Savo tviterio paskyroje Josephas Wu teigė, kad jau atėjo laikas miesto valdžiai padovanoti balsavimo teisę, tokią teisę, kurios ir reikalauja protestuotojai.

„Liūdna matyti, kaip Honkonge nyksta įstatymų galia ir didėja atotrūkis tarp žmonių ir vyriausybės“, – sakė J. Wu.

Per pastaruosius mėnesius dėl ekstradicijos įstatymo vykę protestai buvo didžiausi per tris dešimtmečius. Pradžioje aktyvistai protestavo prieš ekstradicijos į žemyninę Kiniją įstatymą, kurį pasiūlė regiono vadovė Carrie Lam. Protestuotojai pradžioje reikalavo visiškai atsisakyti projekto, paskui protestas dėl įstatymo peraugo ir į gilesnę vyriausybės kritiką.

GALERIJA

  • Per protestus Honkonge – vienos nusikaltėlių grupės smurtas
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

samoningas kinu chunveibinu ispuolis suorganizuotas kinu vyriausybes.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS