Pulmonologas: G. Floydas per policijos operaciją mirė dėl deguonies trūkumo | Diena.lt

PULMONOLOGAS: G. FLOYDAS PER POLICIJOS OPERACIJĄ MIRĖ DĖL DEGUONIES TRŪKUMO

Teismo procese dėl smurtinės afroamerikiečio George‘o Floydo mirties liudijęs pulmonologas teigė, kad jis mirė dėl deguonies trūkumo.

Dabar jau buvęs policininkas Derekas Chauvinas beveik visą laiką keliu spaudė G. Floydo kaklą, sakė ekspertas Martinas Tobinas prisiekusiesiems Mineapolyje. Jis atmetė gynybos teiginius, kad prie G. Floydo mirties galėjo prisidėti jo gretutinės ligos.

Deguonies trūkumas pažeidė afroamerikiečio smegenis, kalbėjo ekspertas, teigęs, kad vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota 46-erių afroamerikeičio mirtis, peržiūrėjęs „šimtus kartų“. G. Floydui negaunant įkvėpti oro, esą sutriko jo širdies ritmas ir galiausiai širdis nustojo plakusi.

Ekspertas prisiekusiesiems aiškino, iš kokių požymių jis atpažino mirties momentą. „Buvo galima matyti jo akis, jis sąmoningas. Ir tada matai, kad jau nebe, – sakė M. Tobinas. – Tai momentas, kai gyvybė apleidžia jo kūną“.

EPA-ELTA nuotr.

M. Tobinas atmetė gynybos teiginius, kad mirties priežastis buvo lėtinės G. Floydo ligos. Sveikas žmogus, kuriam būtų reikėję patirti tai, ką patyrė G. Floydas, taip pat būtų miręs, pabrėžė jis.

Tai momentas, kai gyvybė apleidžia jo kūną.

Policininko advokatas Ericas Nelsonas argumentuoja, kad G. Floydas mirė dėl opiatų perdozavimo. Prieš atvykstant pareigūnams jis esą prarijo dvi jų piliules. G. Floydo buvusi draugė procese liudijo, kad praeityje kartu su juo pirko narkotikų.

D. Chauvinas teisiamas dėl nužudymo. Jam gresia iki 40 metų kalėjimo, jei bus pripažintas kaltu dėl „antrojo laipsnio žmogžudystės“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

kas eis tarnaut policijoje ............ vos ne kasdien ten žudynės , narkomano artimiesiems 25 milijonus užmokės , o policininkus kaltina ..........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS