R. Grossi: patvirtinti trys tiesioginiai smūgiai Zaporižios AE reaktoriaus apvalkalui | Diena.lt

R. GROSSI: PATVIRTINTI TRYS TIESIOGINIAI SMŪGIAI ZAPORIŽIOS AE REAKTORIAUS APVALKALUI

  • 0

Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) generalinis direktorius Rafaelis Grossi (Rafaelis Grosis) patvirtino, kad buvo suduoti mažiausiai trys tiesioginiai smūgiai Ukrainos Zaporižios atominės elektrinės pagrindinio reaktoriaus apsauginiam apvalkalui.

Socialiniame tinkle „X“ R. Grossi sekmadienio vakarą parašė: „Pirmą kartą nuo 2022-ųjų lapkričio ir nuo to laiko, kai nustačiau penkis pagrindinius principus, kad būtų išvengta rimtos branduolinės nelaimės [...], TATENA [...] patvirtino mažiausiai tris tiesioginius pataikymus į ZNPP (Zaporižios AE) pagrindinio reaktoriaus sulaikymo struktūras.“

„To negalima daryti“, – pabrėžė TATENA vadovas.

Anksčiau sekmadienį TATENA pranešė, kad rusų okupuotos Ukrainos Zaporižios atominės elektrinės teritorijoje sprogo dronas.

Pranešime nebuvo nurodyta, kuri pusė paleido droną.

Okupacinės valdžios paskirta elektrinės vadovybė anksčiau teigė, kad ukrainiečių dronai kamikadzės pataikė į elektrinės teritoriją.

Tačiau Ukrainos karinės žvalgybos agentūros atstovas naujienų svetainei „Ukrajinska pravda“ sakė, kad Ukraina nėra susijusi su sekmadienį įvykusiu drono sprogimu Zaporižios atominės elektrinės teritorijoje.

Nuo 2022 metų, kai Rusijos pajėgos užėmė elektrinę pirmosiomis plataus masto puolimo prieš Ukrainą dienomis, ji neveikia, o abi pusės viena kitą kaltina dėl dažnų apšaudymų.

Gairės: Zaporižios atominė elektrinė, smūgiai, reaktoriaus apsauginis apvalkalas, Ukraina, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS