R. Kadyrovas apie sūnų, sumušusį Korano degintoją: jis pasielgė teisingai | Diena.lt

R. KADYROVAS APIE SŪNŲ, SUMUŠUSĮ KORANO DEGINTOJĄ: JIS PASIELGĖ TEISINGAI

  • 27

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas savo socialinio tinklo „Telegram“ paskyroje pasidalijo trumpu vaizdo įrašu, kuriame jo sūnus Adamas Kadyrovas smogia Nikitai Žuraveliui, ukrainiečiui, kaltinamam Korano sudeginimu.

„Internete vis dar ginčijamasi dėl to, kad A. Kadyrovas sumušė Šventojo Korano degintoją N. Žuravelį, Ukrainos specialiųjų tarnybų bendrininką“, – socialiniame tinkle rašė R. Kadyrovas.

„Jis jį sumušė ir pasielgė teisingai. Be to, manau, kad kiekvienas, kuris kėsinasi į bet kurį Šventąjį Raštą, įskaitant demonstratyvų jo deginimą, taip įžeisdamas dešimtis milijonų mūsų didžiosios šalies piliečių, turi būti griežtai nubausti“, – pridūrė jis.

Vladimirą Putiną remiantis Čečėnijos lyderis taip pat teigė, kad šalyje galioja unikalus Šventąjį Raštą saugantis įstatymas, kurį pasirašė Rusijos prezidentas. Todėl šalies piliečių religines vertybes saugo valstybė.

„Taip, aš didžiuojuosi Adamo poelgiu. Jis visada išsiskyrė noru augti ne tarp bendraamžių, o tarp vyresniųjų, kurių dėka formavo garbės, orumo ir savo religijos gynimo idealus. Gerbiu jo pasirinkimą“, – 15-mečio sūnaus poelgį apibendrino R. Kadyrovas.

A. Kadyrovas (kairėje) ir R. Kadyrovas. A. Kadyrovo „Instagram“ nuotr.

Jungtinių Valstijų Tarptautinės religijos laisvės komisijos duomenimis, Volgogrado srities pareigūnai 19-metį N. Žuravelį sulaikė gegužės 20 dieną. Jaunuolis internete paskelbė vaizdo įrašą, kuriame jis degina Koraną ir pašiepia musulmonus.

Valdžia pranešė, kad N. Žuravelis prisipažino sudeginęs Koraną Ukrainos saugumo tarnybų nurodymu.

Vėliau, nepaisant susirūpinimo dėl jo saugumo, N. Žuravelis buvo perkeltas į kardomąjį kalėjimą Čečėnijoje.

Anot „Reuters“, N. Žuravelis išpuolį apskundė Rusijos žmogaus teisių ombudsmenei, kuri praėjusį mėnesį pranešė, kad perdavė šį skundą savo kolegai Čečėnijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Nuomonė

Manau , teisingai pasielge Kadyroviukas. Tokiam degintojui dar ir aš į dūdą duočiau. Jei tokie piemenys laiku gauna kailin, dažnai būna labai teigiamas poveikis, skatina smegenų veiklą. Patikrinta praktikoje.

pagalvojus

Jūsų fantazijos stebėtinai vaizdingos. Galiu tik patarti, nustokite fantazuoti ir bandykite....

To pagalvojus

Kadyrovai ciulpia ozkoms, jei dar nezinai…
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS