R. T. Erdoganas: po išpuolio Ankaroje teroristai niekada nepasieks savo tikslų | Diena.lt

R. T. ERDOGANAS: PO IŠPUOLIO ANKAROJE TERORISTAI NIEKADA NEPASIEKS SAVO TIKSLŲ

  • 2

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) sekmadienį, praėjus kelioms valandoms po išpuolio prie šalies parlamento Ankaroje, sakė, kad teroristai niekada nepasieks savo tikslų.

Prie šalies vidaus reikalų ministerijos įvykęs galingas sprogimas, po kurio kilo didelės liepsnos, buvo girdimas už kelių kilometrų nuo išpuolio vietos.

Šiame rajone įsikūrusios kelios kitos ministerijos ir Turkijos parlamentas, po pietų, kaip planuota, atnaujinęs darbą. Jame kalbėjo ir R. T. Erdoganas.

„Nusikaltėliai, keliantys grėsmę piliečių ramybei ir saugumui, nepasiekė savo tikslų ir niekada jų nepasieks“, – parlamente sakė jis.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad du užpuolikai apie 9 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku atvažiavo komerciniu automobiliu prie Vidaus reikalų ministerijos Generalinio saugumo departamento įėjimo vartų ir įvykdė sprogdinimą.

„Vienas iš teroristų susisprogdino. Kitą nukovė kulka į galvą, kol jis dar nespėjo susisprogdinti“, – prie ministerijos pareiškime spaudai sakė vidaus reikalų ministras Ali Yerlikaya (Ali Jerlikaja).

Du policijos pareigūnai per susišaudymą buvo lengvai sužeisti, tačiau jų gyvybei pavojus negresia, pridūrė jis.

Ankaros policijos būstinė platformoje „X“ pranešė, kad vykdo kontroliuojamus įtartinų paketų nukenksminimus, kad užkirstų kelią kitiems sprogimams.

Ankaros prokuratūra pareiškė pradedanti tyrimą ir uždraudė įvažiuoti į šią teritoriją. Vietos žiniasklaidos buvo paprašyta nutraukti vaizdų iš išpuolio vietos transliavimą.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už išpuolį.

Nieko nebesitiki iš ES

Turkijos prezidentas sakė, kad jo šalis „nieko nebesitiki iš Europos Sąjungos, kuri 40 metų laikė mus prie savo durų“.

„Mes įvykdėme visus ES duotus pažadus, o jie neįvykdė beveik jokių savo pažadų“, – sakė jis prieš inauguracinį parlamento posėdį ir pridūrė, kad netoleruos jokių naujų reikalavimų ar stojimo proceso sąlygų, kad jo šalis galėtų prisijungti prie bloko.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Matos

Mandras

Dar prancūzų

Prezid. Miterand'as prieš 37m įspėjo,kad 80 mln turinčios Turkijos priėmimas į EU,reikštų EU,kaip Europinės kultūros pabaigą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS