Per raketų ataką prieš rusų kontroliuojamą Luhanską žuvo trys žmonės | Diena.lt

PER RAKETŲ ATAKĄ PRIEŠ RUSŲ KONTROLIUOJAMĄ LUHANSKĄ ŽUVO TRYS ŽMONĖS

Per raketų ataką prieš rusų kontroliuojamą Ukrainos Luhanską žuvo trys žmonės ir daugiau kaip 30 buvo sužeista, pranešė rusų pareigūnai.

Beveik visą rytinę Ukrainos Luhansko sritį kontroliuoja Rusija. Maskva teigia šią sritį ir kelias kitas visiškai aneksavusi. Nei Ukraina, nei Vakarai šių aneksijų nepripažįsta.

Rusijos primestas Luhansko regiono vadovas Leonidas Pasečnikas sakė, kad per masinę raketų ataką buvo apšaudytas srities administracinis centras Luhanskas.

Nepaprastųjų situacijų ministerija teigė, kad sugriuvo daugiabučio gyvenamojo namo dalis.

„Deja, trys žmonės žuvo“, – paskelbė ministerija, gelbėtojams bandant iš griuvėsių ištraukti septynis gyvus likusius žmones.

Ji paskelbė smarkiai apgadinto penkiaaukščio daugiabučio ir gilaus kraterio žemėje nuotraukas.

Vietos valdžia, remdamasi regiono sveikatos apsaugos ministerija, platformoje „Telegram“ pranešė, kad buvo sužeisti 35 žmonės, įskaitant tris vaikus nuo aštuonerių iki 16 metų.

Luhansko liaudies respublika (LLR) pasiskelbusio separatistų darinio sveikatos apsaugos ministrė Natalija Paščenko informavo, kad penkių sužeistųjų būklė yra sunki.

N. Paščenko socialiniame tinkle „Telegam“ teigė, kad „Ukrainos nacionalistai dienos metu pradėjo masinį Luhansko civilinės infrastruktūros puolimą.“

„Viename daugiaaukščiame pastate visiškai sugriuvo viena dalis. Po griuvėsiais yra žmonių. Gelbėtojai dirba, kad juos išlaisvintų“, – sakė N. Paščenko.

Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad Ukraina „tyčia paleido penkias JAV gamybos raketas ATACMS į Luhansko gyvenamuosius rajonus“.

„Rusijos priešlėktuvinė gynyba numušė keturias amerikiečių raketas. Viena raketa pataikė į du daugiabučius“, – nurodė ministerija.

Gairės: karas Ukrainoje, žuvo žmonės, Rusijos ataka, luhanskas, Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS