Rastas kūdikius šaltakraujiškai žudžiusios slaugės dienoraštis: kodėl ji tai darė? | Diena.lt

RASTAS KŪDIKIUS ŠALTAKRAUJIŠKAI ŽUDŽIUSIOS SLAUGĖS DIENORAŠTIS: KODĖL JI TAI DARĖ?

  • 9

Vienos siaubingiausių pastarojo meto Jungtinės Karalystės kūdikių žudikių byloje padėtas taškas. Teismas sergančių ir neišnešiotų naujagimių slaugę Lucy Letby pripažino kalta dėl septynių kūdikių nužudymo bei pasikėsinimo nužudyti dar šešis naujagimius. Plačiau apie tai – LNK reportaže.

„Jūsų veiksmuose buvo gilus piktavališkumas besiribojantis su sadizmu. Per šį teismą jūs šaltai neigėte bet kokią atsakomybę ir siekėte tam tikrą kaltę priskirti kitiems. Jūs nesigailite, atsakomybę lengvinančių aplinkybių nėra. Nusikaltimai – nužudymas ir pasikėsinimas nužudyti – buvo itin sunkūs, o teisinga bausmė pagal įstatymą reikalauja viso gyvenimo“, – teismo nuosprendį perskaitė teisėjas Jamesas Gossas.

Slaugė neturės teisės prašyti sutrumpinti bausmę. Nustatyta, kad moteris kūdikiams suleisdavo insulino, oro arba permaitindavo pienu, taip pat žalojo netgi fiziškai. Pasak prokurorų, ji kai kuriuos kūdikius bandė žudyti kelis kartus, nes būdavo, kad kraupus jos planas neiškart pavykdavo.

Nors pareigūnai per kratas rado slaugės dienoraštį, kuriame ji atskleidė, kad tyčia žudė naujagimius, nes nėra pakankamai gera, kad rūpintųsi jais ir netgi rašė: „Aš esu blogis, aš tai padariau“, apklausose moteris kaltinimus visada neigė. Pareigūnai iki šiol nesugebėjo atsakyti, kodėl moteris taip elgėsi.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Nukentėjusių šeimoms buvo suteikta teisė išsakyti, kokią įtaką jiems padarė moters nusikaltimai. Tačiau slaugė šių emocijų neišgirdo ir emocijų nepamatė.

Su panašiomis situacijomis susidūrę nekentėjusieji siekia, kad būtų pakeisti įstatymai ir nuteistieji privalėtų atvykti į teismą išklausyti verdikto.

Vieno brito duktė buvo nušauta pernai per Kūčias, jis turėjo galimybę pamatyti žudiką teisme.

„Buvo svarbu pamatyti jį prieš save, pažvelgti jam į akis, kad jis niekada to nepamirštų ir galbūt vieną dieną suprastų, ką mums padarė“, – teigė nužudytos merginos tėvas Timas Edwardsas.

Bausmė pagal įstatymą reikalauja viso gyvenimo.

Jungtinės Karalystės valdžia pažadėjo pakeisti įstatymus, kad nuteistieji būtų priversti atvykti į teismą išklausyti nuosprendžio.

Slaugė tapo ketvirtąja moterimi Jungtinėje Karalystėje, kuriai skirta tokia griežta bausmė. Anksčiau kalėti iki gyvos galvos buvo nuteista Myra Hindley, kuri su savo vaikinu septintajame XX amžiaus dešimtmetyje nužudė penkis vaikus. M. Hindley kalėjime mirė 2002 metais. 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nepanasi

Kaip nemate, kad nesupranta kaip rupintis?

Xxxxx

Uztenka Lietuvoj blogu ziniu ,tai gal bent nerasykit apie baisius dalykus uzsienyje.Kiek galima apie ta slaugytoja rasyt.

Anonimas

Britų sistema skiriasi kaip diena ir naktis nuo mūsiškės. Pas mus bandytų pripaišyti baltą bilietą ar ieškotų amnestijų, o ten iki gyvos galvos ir taškas. Ne vienas LT budulis pražuvo GB kai padarė nusikaltimus už kuriuos pas mus būtų tik pabartas ar gavęs parų blogiausiu atveju.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS