Romoje iš sugriuvusio tunelio išgelbėtas įtariamas banko plėšikas | Diena.lt

ROMOJE IŠ SUGRIUVUSIO TUNELIO IŠGELBĖTAS ĮTARIAMAS BANKO PLĖŠIKAS

Italijos policija penktadienį pranešė, kad jai teko gelbėti iš įgriuvusio tunelio šalia Vatikano įstrigusį vyrą, kaip įtariama, priklausiusį gaujai, mėginusiai prasikasti iki netoliese esančio banko.

Ugniagesiai aštuonias valandas iškasinėjo italą iš po kelio į vakarus nuo Romos. Ketvirtadienį vakare jis galiausiai buvo išlaisvintas ir nugabentas ir ligoninę.

„Du asmenys iš Neapolio buvo sulaikyti už pasipriešinimą valstybės pareigūnui, o dar du (iš Romos) – už žalos padarymą“ viešajam turtui, naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas.

Pasak jo, išgelbėtas vyras, vienas iš dviejų Romos gyventojų, tebėra ligoninėje. Naujesnės informacijos apie jo sveikatos būklę nebuvo paskelbta.

„Vis dar atliekame tyrimą. Neatmetame galimybės, kad jie yra vagys, tai viena iš versijų“, – nurodė atstovas.

Tačiau Italijos laikraščiams motyvas buvo aiškus: jie pažymėjo, kad tunelis buvo rastas netoli banko prieš šios savaitės ilgąjį savaitgalį. Rugpjūčio 15-ąjį gyventojai tradiciškai išvyksta iš miesto ir Roma lieka pustuštė.

„Duobių gauja“, – savo antraštėje paskelbė dienraštis „Corriere della Sera“, o „La Stampa“ parašė: „Jie kasė tunelį, norėdami apiplėšti banką, bet vienas iš jų buvo palaidotas po žeme.“

Ketvirtadienį įvykio vietoje buvęs naujienų agentūros AFP reporteris matė, kaip po visą dieną trukusios gelbėjimo operacijos vyras buvo išneštas gyvas ant neštuvų. Operacijoje dalyvavo dešimtys tarnybų darbuotojų, naudojusių ekskavatorius,

Tunelis prasidėjo po neseniai išnuomota tuščia parduotuve.

„Visi galvojome, kad ten gyvenantys žmonės remontuoja patalpą. Taigi, mums nekilo jokių įtarimų. Be to, negirdėjome ir triukšmo“, – AFP pasakojo tame pačiame pastate gyvenantis Michele (Mikelė). 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS