Rusai Odesos srities uoste dronais atakavo grūdų terminalą | Diena.lt

RUSAI ODESOS SRITIES UOSTE DRONAIS ATAKAVO GRŪDŲ TERMINALĄ

  • 0

Ukraina antradienį pranešė, kad rusai praėjusią naktį dronais atakavo grūdams skirtus objektus viename uoste pietinėje Odesos srityje, kur yra trys terminalai, svarbūs besibaigiančiam Maskvos ir Kyjivo susitarimui dėl eksporto.

„Oro gynybos pajėgos neleido priešui įgyvendinti plano atakuoti grūdų terminalą viename Odesos uostų“, – paskelbė regiono gubernatorius Olehas Kiperis.

Ukrainiečių kariuomenė savo ruožtu pranešė Ukrainos pietuose numušusi iš viso 26 rusų atakos dronus.

Nors dauguma dronų, nukreiptų į Pietų Ukrainą, buvo sunaikinti, „du pataikė į vieno iš uosto objektų administracinį pastatą“, sakė O. Kiperis.

Dėl nukritusių dronų nuolaužų taip pat užsidegė „du netoli uosto esantys terminalai, įskaitant grūdų terminalą“, sakė gubernatorius.

„Gaisras buvo greitai užgesintas, kritinių nuostolių ar aukų neužfiksuota“, – pridūrė jis.

Pernai Rusijai įsiveržus į Ukrainą, šios šalies Juodosios jūros uostai buvo užblokuoti karo laivų, kol pagal 2022 metų liepą pasirašytą susitarimą buvo sudarytos sąlygos atnaujinti Ukrainos grūdų eksportą.

Su Jungtinėmis Tautomis ir Turkija sudarytas pirminis 120 dienų susitarimas buvo pratęstas, tačiau liepos 17 dieną jis vėl turi baigtis.

Maskva yra nepatenkinta susijusiu susitarimu dėl netrukdomo Rusijos maisto produktų ir trąšų eksporto, ir teigė nematanti pagrindo pratęsti susitarimo dėl ukrainietiškų grūdų eksporto.

Ukraina buvo viena didžiausių grūdų augintojų pasaulyje, o minimas susitarimas padėjo sušvelninti karo sukeltą pasaulinę maisto krizę.

Gairės: Ukrainos grūdai, karas Ukrainoje, Odesa, dronų ataka
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS