Dėl migrantų krizės Rusija rėžė Lenkijai: prisiminkite savo įsiveržimą į Iraką | Diena.lt

DĖL MIGRANTŲ KRIZĖS RUSIJA RĖŽĖ LENKIJAI: PRISIMINKITE SAVO ĮSIVERŽIMĄ Į IRAKĄ

Lenkijos politikai, užuot kritikavę Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką dėl išprovokuotos Irako migrantų krizės Lenkijos pasienyje, turėtų prisiminti savo trumparegiškus veiksmus įsiveržiant į Iraką. Apie tai pirmadienį savo telegramo kanale parašė oficiali Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Dabar Lenkijos politikams, keikiantiems Lukašenką ir kaltinantiems Minską dėl problemų su Irako migrantais, vertėtų prisiminti, kaip Varšuvai ypač aktyviai dalyvaujant buvo sugriautas Irakas“, – pabrėžė diplomatė.

Ji priminė, kad „daugiau nei du tūkstančiai lenkų karių“ įsiveržė į šią suverenią valstybę, kad „įtvirtintų demokratiją“.

„Kodėl šiandien nepriėmus mažiausiai tiek pat „dėkingų irakiečių“, kurių protėviai nesvajojo apie tokį gyvenimą, kurdami savąjį savo šalyje, kol ten neįsiveržė begėdiški demokratizatoriai?“ – pažymėjo M. Zacharova.

Nuo 2021 metų pradžios Lenkijos ir Baltarusijos sieną mėgino kirsti daugiau nei 30 tūkst. migrantų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

>>ka gali rusija rezti Lenkijai ? Rusai i afganistana isiverze apie 1990 ,kaip hanibalai ,pirmose karo linijose stume juodukus uzbekus,kirgizus ,turkmenus,kazachus ,po to ir kitu respubliku SSSR kareivelius 10 metu trype afganus ,"neshdami" komunizmo roju..o dabar jie [rusai] Lenkija puola....vieni "neshe" komunizma ,kiti---neshe demokratija,,,bet tiems viduramziu skuduriniams --nei to,nei ko kito ne,ne ne...nereikia,,,jie persmelkti kitu "ideju""....subines -aukstyn,galvas -zemyn....o zacharkova sapnuoja

Morgana

Kremliniai kiek lendat su savo smogikais į kitas šalis. Esat visiški ubagai ir niekas pas jus nesiveržia

Jonas

Kodėl migrantai nesiveržia į Rusiją. Ten rusams sunkiau gyventi , nei migrantams kūrenantiems laužus. Migrantai bent laisvi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS