Rusija iškvietė Prancūzijos ambasadorių dėl esą didėjančio įsitraukimo į karą Ukrainoje | Diena.lt

RUSIJA IŠKVIETĖ PRANCŪZIJOS AMBASADORIŲ DĖL ESĄ DIDĖJANČIO ĮSITRAUKIMO Į KARĄ UKRAINOJE

  • 0

Rusija penktadienį iškvietė Paryžiaus ambasadorių Maskvoje ir pateikė oficialų skundą dėl tariamai didėjančio Prancūzijos įsitraukimo į konfliktą Ukrainoje.

Toks žingsnis žengtas kelios dienos po Maskvos pareiškimo – nepateikiant įrodymų – kad per rusų smūgį Ukrainos šiaurės rytuose esančiame Charkive žuvo prancūzų samdinių grupė.

„Sausio 19 dieną Prancūzijos ambasadorius Pierre'as Levy (Pjeras Levi) buvo iškviestas į Rusijos užsienio reikalų ministeriją ir jam buvo pateikti įrodymai, kad Paryžius vis labiau įsitraukia į konfliktą dėl Ukrainos“, – skelbiama Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Maskva teigė, kad per antradienio smūgį Charkive, kurį rusų pajėgos apšaudo nuo 2022-ųjų vasario, žuvo dešimtys kovotojų.

Kyjivas sakė, kad per tą ataką buvo sužeista keliolika civilių ir kad buvo apgadinta gyvenamųjų pastatų.

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį paneigė, kad šalies samdinių yra Ukrainoje. Atstovas Maskvos pareiškimą pavadino dar viena negrabia rusų manipuliacija.

Prancūzija yra viena tvirčiausių Ukrainos sąjungininkių nuo pat Rusijos invazijos pradžios 2022-ųjų vasario 24 dieną. Prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) šią savaitę paskelbė, kad Paryžius siunčia Ukrainai dešimtis tolimojo nuotolio raketų.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Prancūzijos ambasadorius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS