Rusija: Kyjivui žalos padarė užsienio ir Ukrainos priešlėktuvinė gynyba | Diena.lt

RUSIJA: KYJIVUI ŽALOS PADARĖ UŽSIENIO IR UKRAINOS PRIEŠLĖKTUVINĖ GYNYBA

Rusija ketvirtadienį paneigė, kad taikėsi į Ukrainos sostinę, ir pareiškė, kad žalos Kyjivui padarė „užsienio ir Ukrainos“ priešlėktuvinės gynybos raketos.

Diena anksčiau Kyjive buvo smogta svarbiems energetikos infrastruktūros objektams.

„Nebuvo suduotas nė vienas smūgis į taikinius Kyjivo mieste“, – pareiškė Rusijos gynybos ministerija.

Bet kokia žalą nulėmė „nukritusios užsienio ir Ukrainos priešlėktuvinės gynybos sistemų, esančių Ukrainos sostinės gyvenamuosiuose rajonuose, raketos“, sakoma ministerijos pareiškime.

Tačiau ministerija pripažino, kad buvo suduoti „masiniai smūgiai... Ukrainos karinei vadovybei ir su ja susijusiems energetikos objektams“.

Trečiadienį per smūgius Kyjive žuvo trys žmonės, įskaitant 17 metų merginą.

Ukrainiečių kariuomenė pranešė, kad trečiadienį rusų pajėgos paleido 70 sparnuotųjų raketų į taikinius visoje Ukrainoje ir naudojo kovinius dronus. Tai dar labiau komplikavo energetikos krizę, išprovokuotą jau kelis mėnesius rengiamų atakų prieš infrastruktūrą.

Didelėse Ukrainos dalyse naktį nebuvo elektros ir vandens, o oro temperatūra nukrito žemiau nulio.

„Ukrainos vadovybė turi visas galimybes normalizuoti padėtį“, jei „įvykdys rusų reikalavimus“, pareiškė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) įspėjo, kad dėl ukrainiečių energetikos infrastruktūrai padarytos žalos „ši žiema Ukrainoje bus pavojinga milijonų žmonių gyvybei“.

Gairės: Rusija, karas Ukrainoje, priešlėktuvinė gynyba
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS