Rusija paskelbė užėmusi kaimą Ukrainos pietryčiuose | Diena.lt

RUSIJA PASKELBĖ UŽĖMUSI KAIMĄ UKRAINOS PIETRYČIUOSE

  • 0

Rusija pirmadienį pareiškė užėmusi kaimą Ukrainos rytinėje Donecko srityje.

Gynybos ministerija nurodė, kad jos kariai „toliau žengia į priešo gynybos gilumą ir išvadavo Staromajorsko gyvenvietę“ (ukrainietiškai Staromajorskės), esančią į pietvakarius nuo Rusijos kontroliuojamo Donecko miesto.

Praėjusių metų liepą Ukrainos pajėgos per vasaros kontrpuolimą, kuris neatnešė didelių laimėjimų, bet leido Kyjivo pajėgoms susigrąžinti dalį teritorijos pietuose, atkovojo šį kaimą, esantį netoli pietinės Zaporižios srities.

Staromajorskė yra pietiniame fronte Donecko srities pietvakariniame pakraštyje, kur šiuo metu vyksta įnirtingos kovos po rusų gegužę surengto sausumos puolimo Charkivo srityje.

Praėjusią savaitę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas viename ekonomikos forume pareiškė, kad šiais metais Rusija jau užėmė 47 Ukrainos miestelius ir kaimus.

JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas) sekmadienį sakė, kad Rusijos puolimas Charkivo regione sustojo.

Dabar Rusija sutelkė dėmesį į du strategiškai svarbius Donecko regiono miestus, savaitgalį naujienų agentūrai AFP sakė ten kovojantys ukrainiečių kariai.

„Aršiausios kovos vyksta šiuose rajonuose: Pokrovske ir Časiv Jare. Tai kryptis, kurios jie iš tikrųjų nori. Tai jų idee fixe“, – sakė 36 metų Oleksandras, tanko įgulos narys.

Kitas karys, 33 metų Danyla Madjaras, sakė, kad rusai nuo rudens užtikrintai žengia į priekį ir kad „tapo labai sunku išlaikyti šią fronto liniją“.

Gairės: Rusija, karas Ukrainoje, užėmė kaimą, Donecko sritis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS