Rusija sako, kad automobilio sprogdinimu įtariamas asmuo vykdė Ukrainos nurodymus | Diena.lt

RUSIJA SAKO, KAD AUTOMOBILIO SPROGDINIMU ĮTARIAMAS ASMUO VYKDĖ UKRAINOS NURODYMUS

  • 0

Rusijos tyrėjai šeštadienį pareiškė, jog asmuo, įtariamas automobilio sprogdinimu, per kurį buvo sužeistas prokremliškas rašytojas Zacharas Prilepinas, „veikė vadovaudamasis“ Ukrainos agentų „nurodymais“.

„Rusijos tyrimų komiteto tyrėjai tiria Aleksandro Permiakovo dalyvavimą bandyme nužudyti Zacharą Prilepiną“, – pranešė komitetas.

„Tardymo metu jis paliudijo, kad veikė vadovaudamasis Ukrainos specialiųjų tarnybų nurodymais“, – pridūrė sunkius nusikaltimus tiriantis komitetas.

Z. Prilepinas buvo sužeistas anksčiau šeštadienį per įtariamą automobilio „Audi Q7“ sprogdinimą Žemutinio Naugardo srityje, esančioje maždaug už 400 km į rytus nuo Maskvos. Automobilį vairavęs asmuo žuvo.

Reaguodama į incidentą, Rusija dėl automobilio sprogdinimo apkaltino Ukrainą ir Vakarus.

Tyrimų komitetas netruko pradėti tyrimą dėl terorizmo ir pranešė sulaikęs vyrą, kuris gali būti susijęs su sprogdinimu.

„Rusijos tyrimų komitetas pradėjo baudžiamąją bylą dėl teroro akto, susijusio su Zacharo Prilepino automobilio sprogdinimu“, – tuomet pareiškė komitetas.

47 metų rašytojas, vienas žinomiausių Rusijoje romanų autorių, 2014 metais prisijungė prie prorusiškų separatistų Ukrainos rytuose ir kovojo jų pusėje.

Šis Čečėnijos karo veteranas, nuolat vykstantis į Rytų Ukrainą, yra aktyvus Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir jo 2022 metų vasario mėnesį pradėto puolimo Ukrainoje šalininkas.

Gairės: karas Ukrainoje, sprogimas, automobilis, Kremlius, propaganda
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS