Rusija skelbia savo raketų smūgiais nutraukusi užsienio ginklų tiekimą Ukrainai | Diena.lt

RUSIJA SKELBIA SAVO RAKETŲ SMŪGIAIS NUTRAUKUSI UŽSIENIO GINKLŲ TIEKIMĄ UKRAINAI

  • 0

Rusija šeštadienį pareiškė, kad, dieną anksčiau surengusi masinę raketų ataką prieš Ukrainą, užkirto kelią užsienio ginklų pristatymui į šalį.

Penktadienį „per masinius smūgius didelio tikslumo ginklais buvo smogta karinio vadovavimo sistemoms, kariniam pramoniniam kompleksui ir energija jį aprūpinantiems Ukrainos energetikos objektams“, per kasdienę spaudos konferenciją paskelbė Rusijos gynybos ministerija.

„Tikslas buvo pasiektas. Buvo smogta visiems numatytiems objektams“, – pridūrė ministerija.

„Dėl šių smūgių buvo nutrauktas užsienio gamybos ginklų ir šaudmenų perdavimas, blokuotas rezervų judėjimas į kovos veiksmų rajonus ir sustabdytos Ukrainos gynybos įmonės, kuriose gaminami ir remontuojami ginklai...“, – pareiškė ministerija.

Rusijos pajėgos visoje Ukrainoje penktadienį paleido mažiausiai 60 raketų, informavo vietos pareigūnai, pranešę apie sprogimus mažiausiai keturiuose miestuose, įskaitant Kyjivą.

Tikslas buvo pasiektas. Buvo smogta visiems numatytiems objektams.

Per visą šalį aidėjo griausmingi sprogimai ir šaudymas iš oro gynybos sistemų, o valdžios institucijos socialiniuose tinkluose pranešė apie sprogimus ir raketų smūgius Kyjive, centriniame Kryvyj Rihe, pietrytinėje Zaporižioje, šiaurės rytiniame Charkive, šiaurės rytinėje Poltavos srityje bei centriniame Kirovohrado regione.

Pasak Ukrainos pareigūnų, žuvo keli civiliai, o įvairiose šalies dalyse sutriko elektros ir vandens tiekimas.

Po ne vieno gėdingo pralaimėjimo mūšio lauke Rusija nuo spalio mėnesio iš oro puola, kaip teigia Maskva, su kariuomene susijusius objektus.

Prancūzija ir Europos Sąjunga pareiškė, kad šąlantiems civiliams sukeltos kančios yra karo nusikaltimai, o bloko užsienio politikos vadovas bombardavimus pavadino „barbariškais“.

Gairės: Rusija, karas Ukrainoje, raketų smūgiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS