Rusija skelbia užėmusi kaimą Ukrainos Donecko srityje | Diena.lt

RUSIJA SKELBIA UŽĖMUSI KAIMĄ UKRAINOS DONECKO SRITYJE

  • 0

Rusija trečiadienį paskelbė, kad jos kariuomenė užėmė Chromovės kaimą Bachmuto pakraštyje Ukrainos rytinėje Donecko srityje.

Rusų pajėgos Bachmutą užėmė šią gegužę po vieno kruviniausių mūšių per daugiau kaip 21 mėnesį trunkantį plataus masto karą.

„Aviacijos ir artilerijos ugnies remiami kariai pagerino savo pozicijas palei fronto liniją ir išvadavo Artiomovskojės kaimą“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime, pavartojant ankstesnio kaimo pavadinimo rusiškąją versiją.

Ukraina šio Maskvos pareiškimo dar nekomentavo.

Naujienų agentūra AFP negali nepriklausomai jo patvirtinti.

Remiantis palydovinėmis nuotraukomis, Chromovės kaimą, esantį vakariniame Bachmuto pakraštyje, prieš Rusijos puolimą sudarė kelios gatvės ir kelios dešimtys namų.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu tvirtino, kad Bachmuto užėmimas leis Maskvos kariams toliau smarkiai žengti į priekį.

Tačiau Rusijos pajėgos nepasistūmėjo iš miesto, kuris, nepriklausomų karinių analitikų teigimu, neturi didelės strateginės reikšmės.

Bachmutas ir jo priemiesčiai buvo visiškai sunaikinti kelis mėnesius trukusios nesiliaujančios artilerijos ugnies ir mūšių.

Jevgenijus Prigožinas, kurio „Wagner“ samdiniai vadovavo Rusijos puolimui Bachmute, sakė, kad per tą kampaniją žuvo 20 tūkst. jo kovotojų.

Pernai Rusija paskelbė Donecko aneksiją – kartu su trimis kitomis Rytų ir Pietų Ukrainos sritimis – nors niekada visiškai nekontroliavo nė vieno iš šių regionų.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, užėmė Chromovės kaimą, Donecko sritis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS