Rusija smogė Ukrainos gyvenamajam namui, Kyjivas įspėjo apie naują puolimą | Diena.lt

RUSIJA SMOGĖ UKRAINOS GYVENAMAJAM NAMUI, KYJIVAS ĮSPĖJO APIE NAUJĄ PUOLIMĄ

  • 0

Gelbėtojai ketvirtadienį ieškojo išgyvenusiųjų daugiabučio gyvenamojo namo griuvėsiuose Rytų Ukrainoje po to, kai į jį pataikė Rusijos raketa.

Raketa buvo paleista Kyjivui pareiškus, kad per pirmąsias Maskvos invazijos metines tikimasi didelio puolimo.

Rusijos raketai trečiadienį pataikius į gyvenamąjį namą Kramatorsko centre, esančiame Ukrainos rytiniame pramoniniame Donecko regione, žuvo mažiausiai trys žmonės ir 20 buvo sužeisti.

Ukrainiečių naujienų agentūra „Unian“ ketvirtadienį ryte citavo regiono gubernatorių Pavlo Kyrylenką, sakiusį, kad jis kol kas gali patvirtinti dviejų žmonių žūtį.

Naktį bandydami rasti gyvybės ženklų gelbėtojai su žibintuvėliais ant galvų stengėsi iš nuolaužų ištraukti išgyvenusius žmones, kurių veidai buvo padengti dulkėmis.

Aptikę po griuvėsiais prispausto gyventojo kūną, gelbėtojai nukentėjusįjį išnešė ant neštuvų, o ugniagesiai prasiskynė kelią pro suniokotą pastato konstrukciją.

Donecko srities policija pranešė, kad medikai, paieškos ir gelbėjimo šunys bei sprogmenų ekspertai šukuoja teritoriją, nes manoma, kad gali būti įstrigę daugiau žmonių.

„Iš pradžių išgirdau švilpimą, o paskui viskas ėmė skraidyti“, – sakė 71 metų Petro, kurio butas buvo apgadintas.

„Taikūs žmonės žuvo ir yra po griuvėsiais“, – po raketų smūgio parašė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Tokia yra mūsų šalies gyvenimo kasdienybė. Šalies, kuri ribojasi su absoliučiu blogiu“, – pridūrė jis.

Smūgis Donecke, kur Maskva teigia neseniai užėmusi naujų teritorijų, buvo surengtas artėjant pirmosioms Rusijos invazijos į Ukrainą metinėms.

„Atsižvelgdami į tai, kaip (rusams) patinka simboliai, manome, kad jie bandys ką nors padaryti vasario 24 dieną“, – sakė Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas duodamas interviu Prancūzijos televizijai, transliuotame vėlai trečiadienį.

„Jie gali bandyti pulti dviem frontais... Mums reikia ginklų, kad galėtume pasipriešinti priešui“, – sakė jis.

„Mes nenuvertiname savo priešo... Jų mobilizacija nesustojo“, – sakė jis.

O. Reznikovas sakė, kad Kyjivas mano, jog Maskva yra dislokavusi apie pusę milijono karių, t. y. kur kas daugiau nei Rusija teigia. Pasak rusų, šiuo metu yra mobilizuota 300 000 karių.

Praėjusią savaitę Vakarų valstybės, įskaitant JAV ir Vokietiją, pritarė tam, kad Ukrainai būtų nusiųsta daugiau kaip 100 tankų, o Rusija perspėjo, kad tai yra naujas pavojingas konflikto etapas.

Šiuo metu V. Zelenskis stengiasi pritraukti politinę paramą Ukrainai kritiniu metu, ragindamas Vakarus tiekti naikintuvus ir tolimojo nuotolio artileriją.

Gairės: karas Ukrainoje, Kyjivas, naujas puolimas, Rusijos kariai, Kramatorskas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS